ΚΟΣΜΟΣ

Πρώην μαχητής του ΙΚ: Είδα τον Τζιχάντι Τζον να εκτελεί τα θύματά του (video)

Πρώην μαχητής του ΙΚ: Είδα τον Τζιχάντι Τζον να εκτελεί τα θύματά του (video)

Πρώην μαχητής του Ισλαμικού Κράτους που αυτομόλησε μιλά από ασφαλές μέρος στην Τουρκία για τα έργα και τις ημέρες του περιβόητου Τζιχάντι Τζον, κατά κόσμον Μοχάμεντ Εμουάζι.

Πρόκειται για τον πρώτο άνθρωπο που υποστηρίζει πως έγινε αυτόπτης μάρτυς των δολοφονιών που διέπραξε ο Μοχάμεντ Εμουάζι.

Ο Σάλεχ, όπως είναι το ψευδώνυμο που χρησιμοποιεί για λόγους ασφαλείας, αποκαλύπτει πως ο Τζιχάντι Τζον είναι ο «υπεύθυνος» για τις δολοφονίες των ξένων ομήρων του Ισλαμικού Κράτους και μιλά για τη μεγάλη επιρροή που ασκεί στις τάξεις της οργάνωσης.

Ο ίδιος παραδέχεται πως είδε τον 26χρονο Εμουάζι να εκτελεί τον Ιάπωνα όμηρο, Κέντζι Γκότο: «Είδα να σκοτώνει τον Κέντζι Γκότο, όχι από κοντά, από κάποια απόσταση. Μετά την εκτέλεση, ήρθαν τρία – τέσσαρα άτομα και ανέλαβαν τη σορό. Την μετέφεραν σε ένα αυτοκίνητο. Μετά απ' αυτό, ο Τζον έφυγε από άλλο δρόμο».

Ο πρώην μεταφραστής αποκαλεί τον Εμουάζι «μεγάλο αφεντικό»: «Το μεγάλο αφεντικό ήταν εκεί. Ένας Τούρκος έλεγε ''βάλε εκεί την κάμερα, άλλαξε μέρο'' αλλά ο Τζον έκανε κουμάντο. Όλη την ώρα έλεγε ''γρήγορα, γρήγορα, πρέπει να ξεμπερδεύουμε''. Όλοι τον σέβονταν. Μόνο εκείνος δίνει εντολές, οι υπόλοιποι εκτελούν».

Ο Σάλεχ καταλήγει στο συμπέρασμα πως ο Εμουάζι τυγχάνει τέτοιου σεβασμού μεταξύ των μαχητών της οργάνωσης ακριβώς λόγω της προθυμίας του να δολοφονεί.

«Ίσως επειδή ξέρει να χρησιμοποιεί το μαχαρί. Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι τόσο ισχυρός. Ένας μπορεί να σκοτώνει και όλοι τον σέβονται. Στην οργάνωση όλοι ξέρουν να σκοτώνουν. Ξένους, όμως, σκοτώνει μόνο ο Τζον».

Σχετικές ειδήσεις