ΚΟΣΜΟΣ

Ο «Άγγελος του Θανάτου»: Αυτός είναι ο εφιάλτης των τζιχαντιστών (photos)

Ο «Άγγελος του Θανάτου»: Αυτός είναι ο εφιάλτης των τζιχαντιστών (photos)

Ο γίγαντας με το μούσι λατρεύεται σαν θεός από πολλούς χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στο Ιράκ, αναφέρει η Journal de Montreal. Πρόκειται για τον Abu-Azrael, γνωστό και ως «άγγελο του θανάτου», που προκαλεί τρόμο στους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Οι θαυμαστές του, έχουν δημιουργήσει σελίδα στο Facebook, με φωτογραφίες του να κραδαίνει μαχαίρια, να κακοποιεί πτώματα μαχητών της ISIS κ.α.

Τη στιγμή που ιρακινές δυνάμεις δίνουν μάχη και προελαύνουν στο Τικρίτ, οι τζιχαντιστές φαίνεται πως έχουν έναν ακόμη... εφιάλτη να αντιμετωπίσουν! Τον περιβόητο Abu-Azrael, γνωστό και ως «άγγελο θανάτου». Πρόκειται για τον θρυλικό διοικητή από τις ταξιαρχίες αλ-Ιμάμ Αλί, μια ιρανική ομάδα που πολεμά στο Ιράκ.

Η πραγματική του ταυτότητα δεν είναι ξεκάθαρη, ωστόσο φήμες λένε ότι εργαζόταν ως λέκτορας πανεπιστημίου πριν ενταχθεί στην πολιτοφυλακή και γίνει πλέον μια ηρωική φυσιογνωμία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο θηριώδης σφαγέας των τζιχαντιστών του ΙΚ, κατέχει και τον τίτλο του πρωταθλητή Ταε Κβο Ντο αν και είναι δύσκολο να διαχωρίσει κανείς τον μύθο -που έχει δημιουργηθεί γύρω του-, από την πραγματικότητα.

Σχετικές ειδήσεις