ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Το Ισλαμικό Κράτος στρατολογεί μαθητές

Αυστραλία: Το Ισλαμικό Κράτος στρατολογεί μαθητές

Πάνω από 12 μαθητές της Αυστραλίας πήγαν στην Συρία και το Ιράκ, για να ζήσουν και να πολεμήσουν στις τάξεις του βάρβαρου Ισλαμικού Κράτους που έχει τρομοκρατήσει με τις μαζικές εκτελέσεις αμάχων Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες της Αυστραλίας, η προπαγάνδα του Ισλαμικού Κράτους έχει προσελκύσει πάνω από 12 παιδιά, που τώρα βρίσκονται στην Συρία και το Ιράκ, σε περιοχές που ελέγχουν οι τζιχαντιστές.

Τον τελευταίο καιρό, η καλά σχεδιασμένη προπαγάνδα του Ισλαμικού Κράτους, έχει καταφέρει να προσελκύσει περίπου 40 νεαρές γυναίκες, ορισμένες από τις οποίες πηγαίνουν στην Συρία ή για να συναντήσουν τους άνδρες τους, που βρίσκονται στο Ιράκ και την Συρία, ή να παντρευτούν νεαρούς τζιχαντιστές ή να πολεμήσουν στις τάξεις τους.

Ορισμένες, μάλιστα, από αυτές τις γυναίκες, περνούν μαζί τους και τα παιδιά τους, γεγονός που ανησυχεί την κυβέρνηση της Αυστραλίας, λόγω ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες τα παιδιά να σκοτωθούν σε κάποια από τις πολλές φονικές μάχες που διεξάγονται συχνά.

Αναφερόμενη στο θέμα η υπουργός Εξωτερικών, Julie Bishop, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών της Αυστραλίας, σύμφωνα με τις οποίες έχει ενταθεί η προπαγάνδα του Ισλαμικού Κράτους μέσω του internet και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και αρκετά παιδιά βρίσκονται ήδη σε εμπόλεμες περιοχές της Συρίας και το Ιράκ.

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι ένας 18χρονος από τη Μελβούρνη είναι μεταξύ των 90 Αυστραλών που πολεμούν κάτω από τη σημαία του Ισλαμικού Κράτους.

Απόδοση Νέος Κόσμος Αυστραλίας

Σχετικές ειδήσεις