ΚΟΣΜΟΣ

#putinisdead: Μια θεωρία συνομωσίας

#putinisdead: Μια θεωρία συνομωσίας

Ο πρόεδρος Πούτιν δεν είναι νεκρός, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντιμίτρι Πεσκόφ, προσπαθώντας να καθησυχάσει το κοινό και να απαντήσει στις φήμες που ήθελαν το ρώσο πρόεδρο να έχει πεθάνει.

Ενα hashtag στο twitter, το #ПутинУмер (Putin is dead), ήταν η αφορμή για μια ακόμη νέα θεωρία συνομωσίας. Οι φήμες άρχισαν πριν λίγες μέρες, με αφορμή την εξαφάνιση του Πούτιν από το δημόσιο βίο πράγμα που φούντωσε τις φήμες. Η τελευταία δημόσια εμφάνιση του Πούτιιν ήταν στις 5/3 με τον ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντζι.
Όταν ερωτήθηκε ο Πεσκόφ πως ξεκίνησαν οι φήμες είπε πως για όλα φταίει ο καιρός. Κάθε φορά που βγαίνει ο ήλιος είπε και μυρίζει άνοιξη οι άνθρωποι αρχίζουν να φαντάζονται διάφορα. Κάποιοι φαντάζονται ότι η κυβέρνηση παραιτείται κάποιοι άλλοι θυμούνται ότι δεν έχουν δει τον Πούτιν στην τηλεόραση αυτές τις μέρες.

putin1


Βέβαια οι έρευνες λένε άλλα. Δε φταίει η άνοιξη. Οι θεωρίες συνομωσίας δεν ανθίζουν την άνοιξη. Όπως αναφέρει έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Political Psychology οι θεωρίες συνομωσίας είθισται να πολλαπλασιάζονται όταν οι πολίτες νιώθουν ότι ζουν σε ένα καθεστώς ανομίας, σε ολοκληρωτικά καθεστώτα και όταν νιώθουν ανίσχυροι.

Σχετικές ειδήσεις