ΚΟΣΜΟΣ

Σερβία: Περιέλουσαν με νερό τον υπουργό Παιδείας

Σερβία: Περιέλουσαν με νερό τον υπουργό Παιδείας

Επεισοδιακή αποδείχτηκε η πορεία των Σέρβων εκπαιδευτικών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις καθυστερήσεις στην καταβολή μισθών, τις συλλογικές τους συμβάσεις, τις περικοπές στην εκπαίδευση.

Όταν τα μέλη των δύο συνδικάτων έφτασαν έξω από το υπουργείο Παιδείας και είδαν τον υπουργό να τους πλησιάζει για να τους μιλήσει, τον περιέλουσαν με νερό.

Ο υπουργός επέστρεψε στο κτίριο, όπου αναμένεται να αρχίσουν διαβουλεύσεις με τον πρόεδρο της Ένωσης Συνδικάτων Εκπαιδευτικών Ντράγκαν Ματίγιεβιτς και τον αντιπρόεδρο του Συνδικάτου Εργαζομένων στην εκπαίδευση Μίλοραντ Άντιτς.

Οι εκπαιδευτικοί απεργούν εδώ και τέσσερις μήνες, διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση στην εκπαίδευση και την οικονομική κατάσταση των εργαζομένων στην εκπαίδευση.

Servos

Οι περίπου 10.000 εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της σερβικής πρωτεύουσας, κρατώντας πανό, με τα συνθήματα: "Είμαι πειραματόζωο των εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων" και "Βέρμπιτς παράσιτο".

Κατά την έναρξη της διαδήλωσης, οι διαδηλωτές άφησαν στη γραμματεία της Σερβικής Βουλής κουτιά με τα αιτήματά τους προς όλες τις κοινοβουλευτικές ομάδες.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις