ΚΟΣΜΟΣ

Νιγηρία: Σαρωτικά πλήγματα κατά της Μπόκο Χαράμ

Νιγηρία: Σαρωτικά πλήγματα κατά της Μπόκο Χαράμ

Οι μαχητές της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ έχουν εκτοπιστεί από όλες τις περιοχές στα βορειοανατολικά της Νιγηρίας, εκτός από τρεις τοποθεσίες, σύμφωνα με ανακοίνωση του αρχηγού του γενικού επιτελείου στρατού.

Στις αρχές του έτους οι ισλαμιστές, οι οποίοι μάχονται για την ίδρυση ενός «χαλιφάτου» στη βόρεια Νιγηρία, είχαν υπό τον έλεγχό τους περίπου 20 κοινότητες από τις αποκαλούμενες «περιοχές τοπικής διακυβέρνησης»(LGA).

«Απομένουν (στα χέρια της Μπόκο Χαράμ) τρεις τοπικές κυβερνήσεις, η Αμπαντάμ, η Καλαμπάλντι και η Γκουόζα και αισιοδοξούμε ότι σύντομα θα τις απελευθερώσουμε», είπε στους δημοσιογράφους ο αντιστράτηγος Τομπάια Μινίμα.

Ο εκπρόσωπος της νιγηριανής κυβέρνησης για θέματα ασφαλείας, Μάικ Ομέρι, είπε από την πλευρά του ότι έχουν επιτευχθεί «σημαντικές στρατηγικές επιτυχίες» εναντίον της οργάνωσης, αναφέροντας ως παράδειγμα την κατάληψη από τον στρατό της κοινότητας Μπάμα, στην Πολιτεία Μπόρνο.

Για τις τρεις κοινότητες που παραμένουν στα χέρια των ισλαμιστών «αναμένεται να φτάσουν ενισχύσεις», είπε ο Ομέρι, από το Λονδίνο όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, όταν ρωτήθηκε για το θέμα αυτό από το Γαλλικό Πρακτορείο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις