ΚΟΣΜΟΣ

Ο Φύλακας Άγγελος της Φουκουσίμα (photos)

Ο Φύλακας Άγγελος της Φουκουσίμα (photos)

Η περιοχή της Φουκουσίμα είναι ακατοίκητη. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζαμε. Όταν οι Αρχές εκκένωσαν την περιοχή, κρίνοντας τα επίπεδα της ραδιενέργειας επικίνδυνα για τον ανθρώπινο οργανισμό, σπίτια και περιουσίες αφέθηκαν στην τύχη τους.

Κανείς δε σκέφτηκε τα δεκάδες ζώα που είχαν οι κάτοικοι ή που απλώς έμεναν στην περιοχή. Κανείς; Ο 55χρονος Naoto Matsumura, εργάτης στην κατασκευαστική ζώνη, γύρισε πίσω για να φροντίσει τα ζωντανά του. Διαπίστωσε όμως ότι πολύ περισσότερα ζωντανά είχαν την ανάγκη του και έτσι επέστρεψε στην απαγορευμένη ζώνη για να τα φροντίζει.
Οι Αρχές τον έχουν απειλήσει, απγορεύοντάς του την παραμονή εκεί. Αλλά εκείνος παραμένει στη Φουκουσίμα και φροντίζει όσα περισσότερα ζωά μπορεί. Όπως έχει πει όταν πρωτοέφτασε ανακάλυψε ότι πολλά ζώα κυρίως αγελάδες είχαν πεθάνει αφού ήταν κλεισμένα σε σταύλους και έμειναν χωρίς νερό και τροφή. Τα απελευθέρωσε.

Στις προειδοποιήσεις που του έχουν απευθύνει για την υγεία του, απαντά αφοπλιστικά λέγοντας πως είναι ήδη αρκετά μεγάλος για να ανησυχεί. Η μόνη προφύλαξη που παίρνει είναι ότι αποφεύγει να τρώει οτιδήποτε προέρχεται από την απαγορευμένη περιοχή.

Ήδη φροντίζει τα ζώα της Φουκουσίμα για 4 χρόνια και οι προμήθειές του προέρχονται από συνεισφορές τρίτων.

Σχετικές ειδήσεις