ΚΟΣΜΟΣ

Τυνησία: Δεκάδες συλλήψεις για την τρομοκρατική επίθεση στο μουσείο

Τυνησία: Δεκάδες συλλήψεις για την τρομοκρατική επίθεση στο μουσείο

Περισσότερους από 20 ύποπτους, σχετικά με την επίθεση στο Μουσείο του Μπαρντό, κατά την οποία ένοπλοι σκότωσαν ξένους τουρίστες, έχουν συλλάβει οι αρχές της Τυνησίας.

«Μεταξύ των 20 συλληφθέντων είναι δέκα άτομα που φέρεται να συνδέονται άμεσα με την επίθεση», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Μοχάμεντ Αλι Αρούι, δηλώνοντας ότι «διεξάγεται μεγάλης κλίμακας επιχείρηση κατά των εξτρεμιστών».

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση σχεδιάζει να αναπτύξει στρατιώτες σε μεγάλες πόλεις για να αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας έπειτα από την επίθεση.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι δύο ένοπλοι δράστες είχαν εκπαιδευτεί σε στρατόπεδα τζιχαντιστών προτού εξαπολύσουν την επίθεση, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, ενώ στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης μία οργάνωση που συνδέεται με την αλ Κάιντα και εδρεύει στην Τυνησία έχει αναρτήσει λεπτομέρειες σχετικές με την επίθεση.

Όπως επισημαίνει το Reuters, όποιοι κι αν είναι οι δράστες, η επίθεση υπογραμμίζει ότι ένοπλοι ισλαμιστές έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στη Βόρεια Αφρική και ειδικά στη γειτονική Λιβύη, όπου δύο αντίπαλες κυβερνήσεις διεκδικούν τον έλεγχο της χώρας επιτρέποντας στο Ισλαμικό Κράτος να κερδίζει έδαφος.

Το Σάββατο (21/3) εκατοντάδες Τυνήσιοι συγκεντρώθηκαν σε καθεδρικό της Τύνιδας όπου πραγματοποιήθηκε λειτουργία στη μνήμη των θυμάτων (20 ξένοι τουρίστες και τρεις Τυνήσιοι), ενώ στην τελετή παραβρέθηκαν και υπουργοί της κυβέρνησης.

Η παρουσία της αστυνομίας ήταν πάντως ιδιαίτερα έντονη έξω από τον καθεδρικό που βρίσκεται στο προάστιο Χαμπίμπ Μπουργκιμπά, στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Σχετικές ειδήσεις