ΚΟΣΜΟΣ

Συντριβή αεροπλάνου στη Γαλλία: Ο κυβερνήτης έμεινε μόνος στο πιλοτήριο

Συντριβή αεροπλάνου στη Γαλλία: Ο κυβερνήτης έμεινε μόνος στο πιλοτήριο

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Le Monde, ο κυβερνήτης του μοιραίου αεροπλάνου της Germanwings παρέμεινε μόνος στο πιλοτήριο, τη στιγμή που ο συγκυβερνήτης είχε βγει έξω - Ακούστηκαν κανονικά οι προειδοποιητικοί ήχοι για την απόσταση από το έδαφος, αναφέρει το AFP.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα των New York Times, ένας από δύο πιλότους του γερμανικού Airbus που συνετρίβη την Τρίτη (24/03/2015) στις γαλλικές Άλπεις, με τραγικό απολογισμό το θάνατο 150 ανθρώπων, είχε κλειδωθεί έξω από το πιλοτήριο του αεροπλάνου και δεν μπόρεσε να επιστρέψει στη θέση του προτού το Airbus προσκρούσει στο έδαφος, αποκάλυψε σε δημοσίευμά της η αμερικανική εφημερίδα New York Times, επικαλούμενη πηγές που γνωρίζουν στοιχεία από τον καταγραφέα συνομιλιών στο θάλαμο διακυβέρνησης (μαύρο κουτί).

Η Le Monde υποστηρίζει ότι ο συγκυβερνήτης ήταν το πρόσωπο που βγήκε έξω από το πιλοτήριο, με αποτέλεσμα ο έμπειρος πιλότος να παραμένει μόνος του στο cockpit.

Τα γαλλικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για «σενάριο αυτοκτονίας», δίχως ωστόσο να μπορούν ακόμα να προκύψουν ασφαλή συμπεράσματα.

«Ακούγεται μια ήρεμη συνομιλία (σ.σ. στα γερμανικά) μεταξύ των δύο πιλότων. Στη συνέχεια ο ένας ακούγεται να σηκώνεται και να βγαίνει έξω από το πιλοτήριο. Ο χειριστής που ήταν έξω από το πιλοτήριο χτυπά στη συνέχεια ελαφρά την πόρτα χωρίς να του απαντήσει κανείς», υποστηρίζει ένας ερευνητής του καταγραφέα των συνομιλιών, σύμφωνα με το δημοσίευμα των New York Times.

«Και τότε χτυπά την πόρτα πιο δυνατά αλλά και πάλι δεν λαμβάνει απάντηση. Δεν υπήρξε καμία απάντηση», είπε ο ερευνητής που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του μιλώντας στους Νίκολας Κλαρκ και Νταν Μπιλέφκσι.

«Μπορεί κανείς να ακούσει ότι προσπαθεί να σπάσει την πόρτα», πρόσθεσε η πηγή, δίχως να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

Η αποκάλυψη των New York Times δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημες πηγές, τη στιγμή που συνεχίζονται οι έρευνες των ειδικών του Γραφείου Ερευνών και Αναλύσεων στο Παρίσι, όπου βρίσκεται το μαύρο κουτί του μοιραίου Airbus, στο οποίο καταγράφονται όλοι οι ήχοι και οι συνομιλίες στο πιλοτήριο (CVR).

Σχετικές ειδήσεις