ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές Βρετανία: Ο Ντέιβιντ Κάμερον νικητής της πρώτης τηλεμαχίας

Εκλογές Βρετανία: Ο Ντέιβιντ Κάμερον νικητής της πρώτης τηλεμαχίας

Λίγο πριν τις πιο αμφίρροπες εκλογές των τελευταίων ετών στη Βρετανία Ντέιβιντ Κάμερον και Εντ Μίλιμπαντ, έκαναν διαδοχική εμφάνιση στην τηλεόραση μπροστά στο ίδιο κοινό και απάντησαν σε ερωτήσεις.

Σύμφωνα με τις πρώτες μετρήσεις και αντιδράσεις του κοινού που παρακολούθησε την περίεργη αυτή τηλεμαχία μεταξύ των δυο βασικών υποψηφίων των εκλογών, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας ήταν ο νικητής – εκείνος δηλαδή που έλαβε τις περισσότερες θετικές ψήφους για τις απαντήσεις του.

Στη δημοσκόπηση που έκανε ο Guardian το 54% βρήκε θετικές τις απαντήσεις του Κάμερον και το 46% αυτές του Εντ Μίλιμπαντ. Οι δύο άντρες έδωσαν ξεχωριστές τηλεοπτικές συνεντεύξεις μπροστά σε κοινό. Ο Κάμερον, παραδέχτηκε πως στην 5ετή θητεία του έκανε λάθη, ζήτησε όμως δεύτερη ευκαιρία από τους ψηφοφόρους για να ολοκληρώσει την ανάκαμψη της οικονομίας στη χώρα του.

Ο Μίλιμπαντ, τόνισε πως δεν τον ενδιαφέρουν όσοι τον κριτικάρουν και πως τον υποτιμούν συνεχώς. Ξεκαθάρισε πως δεν τον ενδιαφέρει τι λέει η δεξιά για εκείνον, ενώ προέβλεψε πως θα νικήσει με πλειοψηφία, παρόλο που στις δημοσκοπήσεις πηγαίνει χέρι – χέρι με τον αντίπαλό του.

Σχετικές ειδήσεις