ΚΟΣΜΟΣ

Αντρέας Λούμπιτς: Η selfie, το διαμέρισμα και τα πάθη του 28χρονου συγκυβερνήτη

Αντρέας Λούμπιτς: Η selfie, το διαμέρισμα και τα πάθη του 28χρονου συγκυβερνήτη

Με το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα της περασμένης Τρίτης να έχει βυθίσει στο πένθος χιλιάδες ανθρώπους, οι ερευνητές εστιάζουν στο προφίλ του 28χρονου συγκυβερνήτη της πτήσης της Germanwings, ο οποίος φέρεται να οδήγησε εσκεμμένα το αεροσκάφος στις γαλλικές Άλπεις. Όπως λένε, πάντως, το ψυχολογικό προφίλ του Λούμπιτζ είναι ένα σοβαρό αλλά όχι το μοναδικό σενάριο που εξετάζεται.

Η Daily Mail δίνει στη δημοσιότητα μία σέλφι, με τον ίδιο τον Λούμπιτς να ποζάρει χαμογελαστός στον καθρέπτη προφανώς του μπάνιου του.

Lubitz 4

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο Λούμπιτς κατοικούσε σε ένα άνετο διαμέρισμα, σε συγκρότημα κατοικιών στα περίχωρα του Ντίσελντορφ μαζί με την τελευταία σύντροφό του, με την οποία – σύμφωνα με γερμανικά μέσα – είχε μία ταραγμένη σχέση τα τελευταία επτά χρόνια.

Lubitz 5

Οι δύο τους χώριζαν και επανασυνδέονταν συχνά, αποκαλύπτει ο γερμανικός τύπος, ενώ φέρεται να είχαν αρραβωνιαστεί και σχεδίαζαν να παντρευτούν τον επόμενο χρόνο. Ενώ μεταξύ όσων έχουν κυκλοφορήσει, πιστεύεται πως σε μία απελπισμένη προσπάθεια να την ξανακερδίσει, αγόρασε δύο πολυτελή audi. Άγνωστο παραμένει το γιατί χώρισαν.

Όπως αναφέρουν τα γερμανικά μέσα, ο Λούμπιτς ήταν παθιασμένος με τη γυμναστική και το τρέξιμο, κάτι που μαρτυρούν και οι φωτογραφίες από αθλητικές διοργανώσεις.

lubitz

Πάθος που έφτανε στα όρια της εμμονής είχε, σύμφωνα με τις νεότερες αποκαλύψεις, και με τις Άλπεις. Τα μέλη της αερολέσχης, στην οποία ήταν μέλος ο 28χρονος από τα 14 του χρόνια, αναφέρουν ότι το σημείο στο οποίο έριξε το αεροπλάνο δεν ήταν καθόλου τυχαίο: Καθώς – λόγω τους πάθους του για τη συγκεκριμένη περιοχή - πετούσε πολύ συχνά πάνω από τα βουνά και ιδιαιτέρως πάνω από το σημείο της τραγωδίας.

Πολλά από τα μέλη που γνώριζαν τον πιλότο από μικρό δηλώνουν επίσης, ότι ο Λούμπιτς είχε πετάξει πρόσφατα δυο φορές πάνω από το σημείο, όπου συνετρίβη το μοιραίο αεροσκάφος, με το ανεμόπτέρο του έχοντας συντροφιά μια φίλη του.

Lubitz 2

Όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία του Ντίσελντορφ, οι ερευνητές βρήκαν στο διαμέρισμα του Λούμπιτς σκισμένη την ιατρική γνωμάτευση από τον γιατρό του που ουσιαστικά βεβαίωνε πως δεν ήταν σε θέση να πετά.

Ο Ο 28χρονος συγκυβερνήτης της, χαμηλού κόστους θυγατρικής της Lufthansa, Germanwings, είχε αποκρύψει ότι είχε αναρρωτική άδεια την ημέρα που πέταξε με το A-320 για να το ρίξει στις πλαγιές των Αλπεων

Μιλώντας στην Bild, πάντως, η Μαρία B., η 26χρονη αεροσυνοδός που σύμφωνα με την εφημερίδα διατηρούσε ερωτικό δεσμό με τον 28χρονο, ανακάλεσε μία φράση που της είχε πει ο πρώην σύντροφός της, πως μία μέρα θα έκανε κάτι που θα άλλαζε το σύστημα και τότε όλος ο κόσμος θα μάθαινε και θα θυμόταν το όνομά του.

Σύμφωνα με την Bild, η νεαρή γυναίκα που δηλώνει «αφάνταστα σοκαρισμένη», πετούσε επί πέντε μήνες στις ίδιες πτήσεις με τον Λούμπιτς πέρσι. Η σχέση τους διήρκεσε μόνο εκείνη την περίοδο που δούλευαν μαζί και ποτέ δεν επισημοποιήθηκε.

Σχετικές ειδήσεις