ΚΟΣΜΟΣ

G20: Διέρρευσαν τα στοιχεία των ηγετών από λάθος υπαλλήλου

G20: Διέρρευσαν τα στοιχεία των ηγετών από λάθος υπαλλήλου

Εξαιτίας ενός λάθους κάποιου Αυστραλού υπαλλήλου, τα προσωπικά στοιχεία αρκετών ηγετών της G20 διέρρευσαν, αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Guardian.

Ο αριθμός διαβατηρίου, μαζί με άλλα προσωπικά στοιχεία, του Μπαράκ Ομπάμα, του Βλαντιμίρ Πούτιν, της Άνγκελα Μέρκελ, του Ντέιβιντ Κάμερον και άλλων ηγετών της G20 διέρρευσαν, όταν υπάλληλος των τελωνειακών υπηρεσιών έστειλε -κατά λάθος-, μέσω email, τα στοιχεία στην τοπική επιτροπή διοργάνωσης του ποδοσφαιρικού Κυπέλλου Ασίας.

Το περιστατικό συνέβη το Νοέμβριο του περασμένου έτους και στο e-mail βρίσκονταν τα στοιχεία αρκετών αρχηγών κυβερνήσεων.

Ο υπάλληλος ειδοποίησε άμεσα την Υπηρεσία Προσωπικών Δεδομένων, ζητώντας συμβουλή για το πώς θα αντιμετώπιζε το λάθος.

Ο παραλήπτης του email, όπως αναφέρεται, ειδοποίησε με τη σειρά τον αποστολέα. Το e-mail σβήστηκε από τα εισερχόμενά της επιτροπής και δεν είναι πλέον προσβάσμο από κανέναν διακομιστή.

Σύμφωνα με την αναφορά, η υπηρεσία κατέληξε ότι το περιστατικό οφείλεται σε αβλεψία, επειδή ο υπάλληλος παρέλειψε να ελέγξει ότι είχε συμπληρωθεί αυτόματα το πεδίο αποστολέα.

Οι αυστραλιανές αρχές έκριναν μάλιστα ότι δεν υπήρχε ανάγκη για να ειδοποιηθούν οι ξένες κυβερνήσεις, καθώς δεν υπήρχε σοβαρός κίνδυνος.

Σχετικές ειδήσεις