ΚΟΣΜΟΣ

Μπαγκλαντές: Φανατικοί ισλαμιστές έσφαξαν μπλόγκερ

Μπαγκλαντές: Φανατικοί ισλαμιστές έσφαξαν μπλόγκερ

Και δεύτερος μπλόγκερ δολοφονήθηκε με μαχαίρι σήμερα στην Ντάκα του Μπανγκλαντές, ανακοίνωσε η αστυνομία. Πρόκειται για την δεύτερη δολοφονία ανεξάρτητου μπλόγκερ σε διάστημα λίγων εβδομάδων στη χώρα, μετά την επίθεση με ματσέτες κατά του αμερικανού Αβίτζιτ Ρόι.

Ο Γουασικούε Ραχμάν, 27 ετών "μαχαιρώθηκε σήμερα το πρωί με ματσέτες σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από το σπίτι του στην Ντάκα", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας.

Δύο άνδρες που προσπαθούσαν να διαφύγουν από το σημείο της δολοφονίας συνελήφθησαν.

Σύμφωνα με άλλον μπλόγκερ, το θύμα ήταν γνωστό για τα κείμενά του κατά του θρησκευτικού φονταμενταλισμού.

"Φαίνεται ότι ο Ραχμάν υπέγραφε ως Kutshit Hasher Chhna (Μικρό Κακό Παπί), δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Ιμραν Σάρκερ, υπεύθυνος του δικτύου των μπλόγκερ Blogger and Online Activists Network.

"Ηταν ένας προοδευτικός ελεύθερος στοχαστής, αντίθετος στον θρησκευτικό φονταμενταλισμό", πρόσθεσε.

Η δολοφονία του έρχεται έναν μήνα μετά τη δολοφονία με ματσέτες του αμερικανού μπλόγκερ Αβίτζιτ Ρόι, καθώς βρισκόταν καθ΄οδόν για το σπίτι του μαζί με τη σύζυγό του.

Ο Αβίτζιτ Ρόι ήταν άθεος και ιδρυτής του μπλογκ Mukto-Mona (Ελεύθερη Σκέψη) και ένθερμος θιασώτης του σεκιουλαρισμού σε μία χώρα όπου το 90% των κατοίκων είναι μουσουλμάνοι. Γεννημένος στο Μπανγκλαντές, είχε μεταναστεύσει στις ΗΠΑ πριν από 15 χρόνια.

Η δολοφονία προκάλεσε κατακραυγή στη χώρα του και στον κόσμο, με διαδηλώσεις εκατοντάδων ανθρώπων που ζητούσαν δικαιοσύνη.

Ενας ισλαμιστής, που θεωρείται κύριος ύποπτος για τη δολοφονία του Αβίτζιτ Ρόι, συνελήφθη στις αρχές του Μαρτίου.

Ρoή Ειδήσεων