ΚΟΣΜΟΣ

Λαβρόφ: Υπήρξε μια προκαταρκτική συμφωνία σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Λαβρόφ: Υπήρξε μια προκαταρκτική συμφωνία σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε ότι οι έξι παγκόσμιες δυνάμεις και το Ιράν κατέληξαν σε μια γενική συμφωνία πάνω στα βασικά ζητήματα μιας μελλοντικής συμφωνίας για την επίλυση των διαφορών σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο δηλώσεις του ιδίου.

Νωρίτερα αποχώρησε από τις συζητήσεις που διεξάγονται μεταξύ του Ιράν και της Ομάδας 5+1 σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Λοράν Φαμπιούς, δήλωσε αξιωματούχος της γαλλικής αντιπροσωπείας

«Θα μπορούσαμε να πούμε με αυτοπεποίθηση ότι οι υπουργοί (εξωτερικών) κατέληξαν σε μια γενική συμφωνία σχετικά με τα βασικά ζητήματα μιας τελικής συμφωνίας στο θέμα αυτό», δήλωσε ο Λαβρόφ. «Θα διατυπωθεί εγγράφως μέσα στις επόμενες ώρες, ίσως κατά τη διάρκεια της ημέρας», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ δήλωσε επίσης ότι μια πιθανή συμφωνία θα περιλαμβάνει τον έλεγχο του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης από τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας καθώς και μέτρα για την άρση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στο Ιράν.

Τέλος, πρόσθεσε ότι ειδικοί θα εργαστούν πάνω στις τεχνικές λεπτομέρειες της συμφωνίας μέχρι το τέλος του Ιουνίου.

Σχετικές ειδήσεις