ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Υποκριτική η ένταξη των Παλαιστινίων στο ΔΠΔ

Ισραήλ: Υποκριτική η ένταξη των Παλαιστινίων στο ΔΠΔ

«Πολιτική, υποκριτική και κυνική» χαρακτήρισε το Ισραήλ την ένταξη της Παλαιστίνης στο Διεθνές Ποινικό δικαστήριο.

«Η απόφαση των Παλαιστινίων να ενταχθούν στο ΔΠΔ προκειμένου να προχωρήσουν σε νομικές διαδικασίες εναντίον του Ισραήλ είναι πολιτική, κυνική και υποκριτική», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Παλαιστίνη έγινε επισήμως σήμερα μέλος του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, κάτι που τους δίνει το δικαίωμα να προσφύγουν εκεί για τη δίωξη μελών της ισραηλινής ηγεσίας για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα συνδεόμενα με την ισραηλινή κατοχή παλαιστινιακών εδαφών.

«Η κυβέρνηση της Παλαιστινιακής Αρχής, που συνδέεται με τη δολοφονική τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς η οποία διαπράττει εγκλήματα πολέμου (...), είναι η τελευταία που μπορεί να απειλήσει με διώξεις στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης», υπογραμμίζει η ανακοίνωση του υπουργείου.

«Οι μονομερείς παλαιστινιακές ενέργειες, με πρώτη την ένταξη στο ΔΠΔ, αποτελούν παραβιάσεις των αρχών που έχουν οριστεί μεταξύ των δύο πλευρών με την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας για την επίλυση της παλαιστινιοϊσραηλινής διαμάχης», καταλήγει η ανακοίνωση.

Εν τω μεταξύ, ένα νέο σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας το οποίο αναπτύσσει το Ισραήλ σε συνεργασία με τις ΗΠΑ πέρασε με επιτυχία τις προχωρημένες δοκιμές στις οποίες υποβλήθηκε τις τελευταίες ημέρες, ανακοίνωσε σήμερα το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας, κάτι που σημαίνει ότι πιθανόν θα είναι επιχειρησιακά έτοιμο και θα αρχίσει να αναπτύσσεται από το 2016.

Πηγές προσκείμενες στο υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ ανέφεραν ότι το σύστημα, που έχει την κωδική ονομασία «Σφεντόνα του Δαυίδ», υποβλήθηκε σε δοκιμές την περασμένη εβδομάδα αλλά και χθες Τρίτη – την ημέρα που εξέπνεε τυπικά η προθεσμία που είχε τεθεί για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων της ομάδας 5+1 με το Ιράν για το αμφιλεγόμενο πυρηνικό πρόγραμμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις