ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Νεκρός ο γιος προξένου σε ανταλλαγή πυρών με εμπόρους ναρκωτικών

ΗΠΑ: Νεκρός ο γιος προξένου σε ανταλλαγή πυρών με εμπόρους ναρκωτικών

Σε ανταλλαγή πυροβολισμών με εμπόρους ναρκωτικών, με αφορμή μία αγοραπωλησία που δεν εξελίχθηκε ιδανικά, έχασε τη ζωή του ο πρωτότοκος, ανήλικος γιος της γενικής προξένου του Καναδά στο Μαϊάμι.

Το επεισόδιο σημειώθηκε την Δευτέρα (30/3). Ο 17χρονος γιος της Καναδής διπλωμάτισσας σκοτώθηκε ενώ ο μικρότερος αδελφός του, ηλικίας 15 ετών, συνελήφθη, εξήγησε εκπρόσωπος της αστυνομίας του Μαϊάμι.

Miami 4

Ένας από τους εμπόρους ναρκωτικών σκοτώθηκε επίσης από τους πυροβολισμούς μέσα σε ένα σπίτι, στα προάστια της πόλης. Ο 15χρονος γιος της γενικής προξένου Ροξάν Ντιμπέ ενδέχεται να κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία.

Miami 2

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο ανήλικοι αδελφοί ήταν οπλισμένοι όταν εισέβαλαν στο σπίτι όπου βρίσκονταν οι έμποροι ινδικής κάνναβης. "Πιστεύουμε ότι πρόκειται για έναν καυγά με αντικείμενο την πώληση ναρκωτικών", είπε ο αρχηγός της αστυνομίας του Μαϊάμι, Ροντόλφο Γιάνες. Άλλη αστυνομική πηγή αποκάλυψε στην εφημερίδα Miami Herald ότι οι δύο αδελφοί πήραν το αυτοκίνητο με διπλωματικές πινακίδες της μητέρας τους για να πάνε στη συνάντηση με τους εμπόρους.

Miami 3

Οι καναδικές αρχές συνεργάζονται με τις αμερικανικές στην υπόθεση αυτή. Το γενικό προξενείο δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο για το θέμα και παρέπεμψε για περισσότερες διευκρινίσεις στο υπουργείο Εξωτερικών του Καναδά, στην Οτάβα.

Η Ροξάν Ντιμπέ διορίστηκε γενική πρόξενος του Καναδά στο Μαϊάμι τον περασμένο Νοέμβριο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις