ΚΟΣΜΟΣ

Επτάχρονη απέκτησε τεχνητό μέλος από τρισδιάστατο εκτυπωτή! (video & pics)

Επτάχρονη απέκτησε τεχνητό μέλος από τρισδιάστατο εκτυπωτή! (video & pics)

Επανάσταση και στο χώρο της επιστήμης φέρνει, καθώς φαίνεται, η τρισδιάστατη εκτύπωση. Αυτή τη φορά έδωσε τη λύση σε ένα επτάχρονο κοριτσάκι που σχεδίασε μόνο του το νέο του μέλος.

Η επτάχρονη Φέιθ Λένοξ ήταν πάντα αρνητική στη λύση ενός προσθετικού μέλους. Μέχρι τη στιγμή που έμαθε πως είχε τη δυνατότητα να σχεδιάσει η ίδια το δικό της τεχνητό μέλος.

Η τεχνολογία ανέλαβε τα υπόλοιπα. Μέσα σε μία νύχτα το νέο προσθετικό μέλος ήταν έτοιμο. Ζυγίζει 450 γραμμάρια, η κατασκευή του από 3D εκτυπωτή στοιχίζει μόλις 50 δολάρια και είναι εξαιρετικά εύχρηστο.

«Δεν νομίζω να το βγάλει ποτέ», λέει χαμογελώντας η μητέρα της Φέιθ, Νικόλ ενώ παρακολουθεί την κόρη της να κάνει γεμάτη ενθουσιασμό ποδήλατο.

«Το τεχνητό αυτό μέλος αποτελεί μία ρηξικέλευθη ανακάλυψη στα μικρά, ελαφρά και οικονομικά μέλη που είναι ιδιαιτέρως εύχρηστα για τα παιδιά», γράφει χαρακτηριστικά το Associated Press που προσθέτει πως το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται το τεχνητό μέλος είναι το ίδιο που χρησιμοποιείται στην κατασκευή μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) και μερών αυτοκινήτου.

Όπως αναφέρει ο Μαρκ Μίλλερ, καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια η λύση αυτή είναι ιδανική κυρίως για παιδιά που μεγαλώνουν γρήγορα και η ανάπτυξή τους (το ύψος και το βάρος τους) «αχρηστεύουν» τα προσθετικά μέλη τους.

Όπως λέει, μετά από έξι μήνες ή ένα χρόνο ή όταν η επτάχρονη Φέιθ θα έχει μεγαλώσει αρκετά ώστε να μην της κάνει το τωρινό μέλος, η αντικατάσταση μπορεί να γίνει εξίσου εύκολα κι απλά.

Πηγή: Associated Press

Σχετικές ειδήσεις