ΚΟΣΜΟΣ

Νέα Υόρκη: Απετράπη βομβιστική επίθεση τζιχαντιστριών

Νέα Υόρκη: Απετράπη βομβιστική επίθεση τζιχαντιστριών

Δύο γυναίκες, οι οποίες φέρονται ως ύποπτες για την προετοιμασία βομβιστικής επίθεσης στην περιοχή της Νέας Υόρκης, συνέλαβαν οι Αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το αμερικανικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο, ABC News, οι δύο γυναίκες, ηλικίας 28 και 31 ετών, «ριζοσπαστικοποιήθηκαν» από την οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους, ενώ σχεδίαζαν να τοποθετήσουν εκρηκτικό μηχανισμό σε άγνωστη μέχρι στιγμής περιοχή.

Παράλληλα, όπως αποκάλυψαν τα αμερικανικά Μέσα, κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης του FBI που οδήγησε στη σύλληψη των δύο γυναικών, δεν κινδύνευσαν πολίτες.

Η 28χρονη Νοέλ Βελέτζας (αδιευκρίνιστο αν έχει ελληνικές ρίζες) και η 31χρονη Άσια Σιντίκουι, οι οποίες ζουν στο Κουίν και έχουν αμερικανική υπηκοότητα, αναζητούσαν πληροφορίες στο Διαδίκτυο, προκειμένου να σχεδιάσουν το τέλειο τρομοκρατικό χτύπημα, ενώ μία από αυτές χαρακτήρισε το νεκρό επικεφαλής της αλ Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν «ήρωα».

Η Σιντίκουι είχε μάλιστα στην κατοχή της πολλές φιάλες προπανίου, καθώς και οδηγίες για τον τρόπο μετατροπής τους σε εκρηκτικούς μηχανισμούς. Από την άλλη, η Βελέντζας, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είχε δείξει έντονο ενδιαφέρον για την τρομοκρατία, ενώ στο κινητό της είχε φωτογραφία του Μπιν Λάντεν με καλάσνικοφ, θεωρώντας τον επικεφαλής της σουνιτικής ισλαμιστικής οργάνωσης «Ταξιαρχίες», Αμπντουλάχ Αζάμ, μέντορά της.

Σχετικές ειδήσεις