ΚΟΣΜΟΣ

Ισλαμικό Κράτος: Οδηγίες… ένδυσης για τους νέους!

Ισλαμικό Κράτος: Οδηγίες… ένδυσης για τους νέους!

Υπάρχουν ρούχα που θεωρούνται κλασικά και... απαραίτητα μεταξύ των νέων. Για τους νέους γενικώς, όχι όμως και της Ράκα. Οι νέοι που ζουν σε περιοχές που ελέγχουν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, υπόκεινται σε ειδικούς κανόνες ένδυσης.

Σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο, λοιπόν, όπως τον ερμηνεύουν οι φανατικοί σουνίτες του Ισλαμικού Κράτους, απαγορεύονται τα λεγόμενα "skinny jeans", κοινώς τα εφαρμοστά τζιν που, αν και της μόδας, θεωρούνται ιδιαιτέρως... προκλητικά.

Όποιος νέος αγνοήσει τις νέες, ενδυματολογικές οδηγίες του Ισλαμικού Κράτους, υφίσταται τις συνέπειες: Φυλακή δέκα ημερών. Και αποφυλάκιση μόνο αν έχει περάσει από την απαραίτητη κατήχηση, δηλαδή το μάθημα του... καλού ισλαμιστή μέσα στη φυλακή.

Όπως γράφει η Telegraph, στη Ράκα υπάρχουν «περίπολοι ηθικής», δηλαδή στρατιώτες ή πολίτες που καταδίδουν τους συμπολίτες τους που δεν εμπίπτουν στο νόμο ηθικής που έχει επιβάλλει το Ισλαμικό Κράτος. Άνθρωποι που καπνίζουν, που κάνουν σεξ εκτός γάμου ή που ντύνονται «ανάρμοστα» κινδυνεύουν ακόμη και με εκτέλεση.

Πηγή: Telegraph

Σχετικές ειδήσεις