ΚΟΣΜΟΣ

BBC: Έκανε «ενημερωτικό παιχνίδι» το δράμα των προσφύγων από τη Συρία (photos)

BBC: Έκανε «ενημερωτικό παιχνίδι» το δράμα των προσφύγων από τη Συρία (photos)

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η κίνηση του BBC να μετατρέψει σε παιχνίδι τις δοκιμασίες που βιώνουν οι Σύροι πρόσφυγες στην προσπάθειά τους να εγκαταλείψουν την εμπόλεμη χώρα τους, μεσκοπό να ενημερώσει τους Βρετανούς για την τραγική κατάσταση.

Το παιχνίδι το οποίο είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του BBC, έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις, με τους επικριτές να καταγγέλλουν πως το δράμα εκατομμυρίων ανθρώπων μετατρέπεται σε «παιδικό παιχνίδι», καθώς το ταξίδι συχνά καταλήγει στον θάνατο των παικτών.

Οι παίκτες καλούνται να επιλέξουν έναν χαρακτήρα, αρσενικό ή θηλυκό, και να εγκαταλείψουν τη Συρία μέσω Τουρκίας ή Αιγύπτου, χρησιμοποιώντας δρόμους από τη ξηρά ή τη θάλασσα.

Μπορεί να χωριστούν από τα μέλη της οικογένειας τους από τους διακινητές, οι γυναίκες να πωληθούν σε ομάδες πολιτοφυλακής, ενώ πρόσφυγες ξυλοκοπούνται και πετιούνται στη θάλασσα.

«Εν μέσω της πιο αιματηρής συριακής κρίσης του αιώνα, η απόφαση του BBC να μετατρέψει την ανθρώπινη δυστυχία σε παιχνίδι είναι πραγματικά απίστευτη», σχολίασε στη The Sun ο ειδικός σε θέματα Μέσης Ανατολής Chris Walker.

Αρκετές ήταν οι αντιδράσεις αρκετών χρηστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το παιχνίδι που έκανε την εμφάνισή του στην ιστοσελίδα την περασμένη Τετάρτη.

Σχετικές ειδήσεις