ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Βρέθηκε ο 11χρονος που περιπλανιόταν σε δασώδη περιοχή

Αυστραλία: Βρέθηκε ο 11χρονος που περιπλανιόταν σε δασώδη περιοχή

Ένας 11χρονος, ο οποίος πάσχει από αυτισμό, βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι ζωντανός έπειτα από τέσσερις μέρες περιπλάνησής του στα δάση του Έϊλντον, βορειοανατολικά της Μελβούρνης, στην πολιτεία της Βικτόριας.

Ο Λουκ έφυγε την περασμένη Παρασκευή από το κάμπινγκ του Κάντλμπαρκ, όπου διέμενε με τους γονείς του, το οποίο απέχει περίπου τρία χιλιόμετρα από ένα εθνικό πάρκο.

Το αγόρι βρέθηκε στη νότια πλευρά της κορυφής ενός λόφου που βρίσκεται στο εθνικό πάρκο έκτασης μεγαλύτερης των 270.000 στρεμμάτων, όπου εντοπίστηκε από ελικόπτερο, σχετικά κοντά στο σημείο όπου το μεσημέρι της Δευτέρας είχε βρεθεί ο μαύρος σκούφος του.

Οι αστυνομικοί δήλωσαν στους δημοσιογράφους ότι ο Λουκ δεν φαίνεται να έχει τραυματιστεί παρότι έχει υποστεί υποθερμία και αφυδάτωση.

Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος της αστυνομίας της Βικτόριας Ρικ Νάτζεντ, "πρόκειται στ΄αλήθεια για θαύμα, είναι ζωντανός και είναι καλά".

Ο εκπρόσωπος της ομάδας έρευνας και διάσωσης Φρανκ Ζγκόζνακ δήλωσε ότι στις έρευνες για τον εντοπισμό του Λουκ καταβλήθηκε μία αξιέπαινη προσπάθεια από την κοινότητα και πολλοί εθελοντές συμμετείχαν στην επιχείρηση στη διάρκεια του πασχαλινού σαββατοκύριακου.

Ο ίδιος είπε ότι ο εντοπισμός του σκούφου του Λουκ τη Δευτέρα αναπτέρωσε το ηθικό τους.

Από την πλευρά της η αστυνομία περιέγραψε την επιχείρηση ως έναν "αγώνα ζωής και θανάτου". Χθες, κατά την τέταρτη νύχτα περιπλάνησης του Λουκ, η θερμοκρασία στη δασώδη περιοχή είχε πέσει στους 8,8 βαθμούς Κελσίου.

Σχετικές ειδήσεις