ΚΟΣΜΟΣ

Μαστίγωνε το θετό γιο της γιατί δεν ήξερε το... παραμύθι του Πινόκιο (photos)

Μαστίγωνε το θετό γιο της γιατί δεν ήξερε το... παραμύθι του Πινόκιο (photos)

Σοκαριστικές εικόνες, φέρνει στη δημοσιότητα η βρετανική Daily Mail, από την Κίνα όπου ένα 9χρονο αγόρι μαστιγώθηκε από τη θετή του μητέρα επειδή δεν ήξερε το παραμύθι του Πινόκιο.

Οι φωτογραφίες του παιδιού που ξυλοκοπήθηκε και με μεταλλικές ράβδους και σωλήνες νερού ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων στην Κίνα αμέσως μετά τη δημοσίευσή τους, ενώ η θετή μητέρα συνελήφθη κατηγορούμενη για κακοποίηση ανηλίκου, έπειτα από καταγγελία των δασκάλων στο σχολείο του μικρού παιδιού στο Nanjing.

Η 50χρονη είχε υιοθετήσει το παιδί όταν αυτό ήταν έξι ετών από την ξαδέρφη της που νόμιζε ότι με αυτό τον τρόπο θα πρόσφερε μία καλύτερη ζωή στο γιο της, καθώς η ίδια ζούσε σε μία υποβαθμισμένη αγροτική περιοχή.

Ωστόσο δυστυχώς τα πράγματα δεν ήταν έτσι.

Η πρώτη φορά που οι δάσκαλοι του αγοριού κατάλαβαν ότι κακοποιείται ήταν πριν έξι μήνες. Πιστεύοντας ωστόσο ότι επρόκειτο για μεμονωμένο περιστατικό, δεν έκαναν κάτι.

Αργότερα, μια δασκάλα παρατήρησε ότι τα τραύματα γίνονταν χειρότερα. Η συμπεριφορά του μικρού αγοριού είχε επίσης αλλάξει.

Έτσι οι υπεύθυνοι του σχολείου έκαναν περισσότερες ερωτήσεις στο παιδί που τους αποκάλυψε ότι η θετή του μητέρα το είχε ξυλοκοπήσει επειδή δεν γνώριζε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις για το παραμύθι του Πινόκιο, το οποίο του ζήτησε να μελετήσει στο πλαίσιο των εξωσχολικών του δραστηριοτήτων.

Το σχολείο επικοινώνησε με τη γυναίκα που παραδέχτηκε ότι ήταν «αυστηρή» μαζί του υποστηρίζοντας ότι το μόνο που προσπαθούσε να κάνει ήταν να διορθώσει τις κακές του συνήθειες.

Στη συνέχεια το σχολείο ενημέρωσε τις αρχές του Nanjing, που απομάκρυναν το παιδί από τη θετή του οικογένεια για να το προστατέψουν.

Η γυναίκα συνελήφθη, ενώ ο 9χρονος βρίσκεται προσωρινά με τους βιολογικούς του γονείς και δέχεται ψυχολογική υποστήριξη.

Σχετικές ειδήσεις