ΚΟΣΜΟΣ

Ψυχολογική παρακολούθηση του Λούμπιτς είχαν συστήσει οι γιατροί της Lufthansa

Ψυχολογική παρακολούθηση του Λούμπιτς είχαν συστήσει οι γιατροί της Lufthansa

Νέα δεδομένα στην υπόθεση της συντριβής του Airbus της Germanwings από τον Αντρέας Λούμπιτς προκύπτουν μετά την αποκάλυψη κυριακάτικης γερμανικής εφημερίδας, σύμφωνα με την οποία οι γιατροί της Lufthansa είχαν συστήσει τη συνεχή ψυχολογική παρακολούθηση του συγκυβερνήτη, που φέρεται να έριξε εσκεμμένα το αεροσκάφος, οδηγώντας στον θάνατο 149 ακόμη άτομα.

Η γερμανική Αρχή επίβλεψης αερομεταφορών (Luftfahrtbundesamt, LBA) ανακάλυψε μία παρατήρηση σε έναν από τους φακέλους της Lufthansa, θυγατρική της οποία είναι η Germanwings, που αφορούσε τον Αντρέας Λούμπιτς, γράφει η Bild am Sonntag, η κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Bild.

Οι γιατροί της αεροπορικής εταιρείας είχαν επισημάνει ότι «ο Λούμπιτς πρέπει να συνεχίσει να παρακολουθείται από ψυχολόγους, παρά το γεγονός ότι του είχε χορηγηθεί πιστοποιητικό καταλληλότητας πιλότων από έναν ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα το 2009», αφού ο συγκυβερνήτης είχε υποστεί ένα μείζον καταθλιπτικό επεισόδιο, εξηγεί η εφημερίδα.

Στο δημοσίευμα δε διευκρινίζεται εάν ο Λούμπιτς συνέχισε πράγματι να παρακολουθείται από ψυχολόγους αφότου ξεκίνησε και πάλι την εκπαίδευσή του.

Αυτό, ωστόσο, που προκαλεί τεράστια εντύπωση είναι ότι όταν το η εφημερίδα κάλεσε τον εκπρόσωπο Τύπου της Lufthansa για να μάθει περαιτέρω πληροφορίες, ο τελευταίος αρνήθηκε να προβεί σε κάποιο σχόλιο, τονίζοντας ότι δεν επιθυμεί να διαταράξει την πορεία των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σχετικές ειδήσεις