ΚΟΣΜΟΣ

Συγκέντρωσαν χρήματα για την αγορά προσθετικού ποδιού σε μικρή χορεύτρια!

Συγκέντρωσαν χρήματα για την αγορά προσθετικού ποδιού σε μικρή χορεύτρια!

Μαθήματα ανιδιοτέλειας παρέδωσαν οι κάτοικοι ενός μικρού χωριού στην Γιούτα των ΗΠΑ, που συγκέντρωσαν χιλιάδες δολάρια προκειμένου να κάνουν το όνειρο μιας μικρής χορεύτριας, που έχει χάσει το δεξί της πόδι, πραγματικότητα.

Η οχτάχρονη Alissa Sizemore έχασε το δεξί της πόδι ένα χρόνο πριν, σε ένα τραγικό ατύχημα, όταν έπαιζε έξω στην αυλή του σπιτιού της με τα δυο της αδέρφια. Η μικρή Alissa δεν πρόσεξε το διερχόμενο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα αυτό να της τραυματίσει πολύ σοβαρά το πόδι, το οποίο δεν κατάφεραν να σώσουν οι γιατροί από το γόνατο και κάτω.

Παρά το αρχικό της σοκ, η μικρή μαχήτρια, που είχε τρέλα με το χορό, αμέσως μόλις βγήκε από το νοσοκομείο άρχισε να εξασκείται σε απλές χορευτικές κινήσεις, προσπαθώντας να αποδεχτεί την νέα πραγματικότητα.

Για αρκετούς μήνες η Alissa μετακινούταν με καροτσάκι, πράγμα που τη δυσκόλευε στην καθημερινότητα της και το όνειρο της να γίνει χορεύτρια. Έτσι οι γονείς της πήραν την απόφαση να φορέσει η μικρή ένα προσθετικό πόδι με το οποίο θα κατάφερνε και πάλι να σταθεί στα δυο της πόδια και να χορέψει όπως παλιά. Ωστόσο, η ασφαλιστική εταιρεία δεν μπορούσε να καλύψει τα έξοδα της εγχείρησης και του προσθετικού ποδιού. Και εκεί είναι που πήραν την απόφαση οι συντοπίτες της να δράσουν και να συγκεντρώσουν λεφτά, για να πραγματοποιηθεί η επιθυμία της μικρής χορεύτριας.

Συνολικά οι κάτοικοι του Vernal κατάφεραν να συγκεντρώσουν 10.000 δολάρια και η 8χρονη αγωνίστρια έβαλε το προσθετικό μέλος και άρχισε κατευθείαν τις πρόβες για ένα ρεσιτάλ μουσικής.

Σχετικές ειδήσεις