ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο – προπαγάνδα: Οι τζιχαντιστές απειλούν με νέα 11η Σεπτεμβρίου

Βίντεο – προπαγάνδα: Οι τζιχαντιστές απειλούν με νέα 11η Σεπτεμβρίου

Ένα νέο ανατριχιαστικό προπαγανδιστικό βίντεο δημοσίευσαν οι τζιχαντιστές στο οποίο απειλούν με νέα επίθεση που θα θυμίζει αυτή της 11ης Σεπτεμβρίου, ενώ προειδοποιούν ότι «κανένας Αμερικανός δεν είναι ασφαλής».

Το βίντεο – προπαγάνδα του Ισλαμικού Κράτους, που τιτλοφορείται «Θα κάψουμε την Αμερική», καλεί τους υποστηρικτές του ΙΚ να εξαπολύσουν επίθεση στις ΗΠΑ.

Στο 11λεπτο βίντεο περιλαμβάνονται οι θηριωδίες των τζιχαντιστών από πλάνα με τον αποκεφαλισμό του Αμερικανού δημοσιογράφου James Foley έως και το φρικτό τέλος του Ιορδανού πιλότου Muadh al-Kasasbeh.

Στους υπότιτλους του βίντεο, οι τζιχαντιστές ισχυρίζονται πως οι προηγούμενοι μουτζαχεντίν κατόρθωσαν να πραγματοποιήσουν τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου με ελάχιστους πόρους.

«Με τη θέληση του Αλλάχ, ο φόβος θα εξαπλωθεί σύντομα. Η Αμερική ξοδεύει δισεκατομμύρια για να βεβαιωθεί πως είναι ασφαλής.

Σήμερα όμως ήρθε η ώρα να πληρώσουν. Οι μουτζαχεντίν είναι πολύ πιο δυνατοί και έχουν περισσότερους πόρους από ποτέ. Έτσι είναι σε θέση να κάψουν ξανά τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής».

Στο βίντεο μάλιστα έχουν βάλει πλάνα και από τα αεροπλάνα που χτύπησαν το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου το 2001.

Σχετικές ειδήσεις