ΚΟΣΜΟΣ

Αργεντινή: «Υποδέχτηκε» τους ληστές με σπαθί σαμουράι (σκληρές εικόνες)

Αργεντινή: «Υποδέχτηκε» τους ληστές με σπαθί σαμουράι (σκληρές εικόνες)

Μπήκαν για να ληστέψουν και, τώρα, βρίσκονται όλοι τους στην εντατική: Οι επίδοξοι ληστές βρέθηκαν προ... δυσάρεστης εκπλήξεως, επιβεβαιώνοντας το ρηθέν «ο Θεός αγαπά... τον νοικοκύρη».

Τέσσερις άνδρες οπλισμένοι εισέβαλαν σε σπίτι, στην περιοχή Σέρο Νόρτε της Κόρδοβα στην Αργεντινή. Η ληστεία δεν εξελίχθηκε όπως είχαν σχεδιάσει, ωστόσο... Ο 49χρονος ιδιοκτήτης φάνηκε αποφασισμένος να υπερασπιστεί τη ζωή του και την περιουσία του. Επιστράτευσε το... «κατάνα» του, το σπαθί Σαμουράι που διέθετε και επιτέθηκε χωρίς έλεος στους εισβολείς.

Ο Ντίας Κόστα και η σύζυγός του κοιμούνταν όταν οι άνδρες εισέβαλαν στο σπίτι τους τα ξημερώματα. «Σε ανύποπτο χρόνο ο ιδιοκτήτης του σπιτιού άρπαξε το σπαθί του και, υπερασπιζόμενος το σπίτι του, τραυματίσε και έτρεψε σε φυγή τους εισβολείς», δήλωνε αργότερο ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Πάνω στον πανικό τους οι τέσσερις άνδρες κατάφεραν να αρπάξουν ένα σχετικά μικρό ποσό – αξίας 278 δολαρίων – και έφυγαν με ένα Πεζώ που ήταν παρκαρισμένο έξω από το σπίτι.

Ο οδηγός, ωστόσο, αιμορραγούσε τόσο άσχημα, ώστε κάποια στιγμή έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα. Κάπως έτσι, και οι τέσσερις δράστες κατέληξαν στο νοσοκομείο.

Η αστυνομία έχει συλλάβει δύο άνδρες και μία γυναίκα ενώ ένας τέταρτος άνδρας που κατάφερε να διαφύγει, επέστρεψε στο νοσοκομείο λόγω σοβαρών τραυμάτων.

Η οικογένεια Κόστα έχει μετακομίσει προσωρινά σε σπίτι συγγενών, υπό το φόβο εκδικητικής επίθεσης.

Σχετικές ειδήσεις