ΚΟΣΜΟΣ

Μόντρεαλ: Πυρκαγιά κατέστρεψε την εκκλησία της Παναγίτσας (photos & video)

Μόντρεαλ: Πυρκαγιά κατέστρεψε την εκκλησία της Παναγίτσας (photos & video)

Συγκλονισμένοι είναι οι Έλληνες που ζουν στο Μόντρεαλ με την είδηση της καταστροφής της εκκλησίας της Παναγίτσας από πυρκαγιά που ξέσπασε στο εσωτερικό της.

Λίγο μετά τις 20.00 το βράδυ της Μ. Δευτέρας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία ειδοποιήθηκε για φωτιά στην περιοχή Παρκ Εξτένσιον.

Όπως αποδείχθηκε, επρόκειτο για πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στο εσωτερικό της εκκλησίας από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και η οποία κατέστρεψε ολοκληρωτικά το καμάρι των ομογενών του Μόντρεαλ, παρά την άμεση επέμβαση των πυροσβεστών και την επιχείρηση κατάσβεσης.

«Τραγική η καταστροφή της Παναγίτσας. Η σκέψη μου και οι προσευχές μου βρίσκονται με ολόκληρη την ελληνική κοινότητα και τον παπα-Νικόλα», έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter ο Τζάστιν Τρουντό, ηγέτης των Φιλελεύθερων που εκλέγεται στην περιοχή.

Ο παπα-Νικόλας είναι ο ενορίτης ιερέας του ναού, Νικόλαος Παπαγεωργίου, ο οποίος είχε ανακαινίσει την εκκλησία και είχε προσθέσει παρεκκλήσια.

Τα μόνα ευχάριστα είναι ότι δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός, καθώς επίσης και ότι οι ομογενείς δηλώνουν αποφασισμένοι να ξαναχτίσουν την εκκλησία.

Σχετικές ειδήσεις