ΚΟΣΜΟΣ

Σομαλία: Τουλάχιστον επτά νεκροί από επίθεση σε υπουργείο

Σομαλία: Τουλάχιστον επτά νεκροί από επίθεση σε υπουργείο

Επίθεση κατά κτιρίου όπου στεγάζονται τα υπουργεία Ανώτερης Εκπαίδευσης και Πετρελαίου εξαπέλυσαν ένοπλοι ισλαμιστές της οργάνωσης Αλ Σαμπάμπ - Τουλάχιστον επτά οι νεκροί.

Σύμφωνα με το BBC, οι δράστες οδήγησαν αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά στον τοίχο του κτιρίου ενώ στη συνέχεια ακολούθησε καταιγισμός πυρών.

Αξιωματούχος της αστυνομίας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι πυροβολισμοί ακούγονται από το εσωτερικό του κτιρίου.

Σύμφωνα με το BBC, τουλάχιστον επτά είναι οι νεκροί του επεισοδίου, αν και η αστυνομία κάνει λόγο για έξι θύματα.

Σύμφωνα με το Ρόιτερς που επικαλείται την αστυνομία και αυτόπτες μάρτυρες, δύο ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν προτού οι ένοπλοι εισβάλουν στο κτίριο και συγκρουστούν με τις δυνάμεις ασφαλείας.

«Στην αρχή σημειώθηκαν δύο εκρήξεις, ένα παγιδευμένο ποδήλατο κι ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγησαν έξω από το κτίριο. Στη συνέχεια οι ένοπλοι εισήλθαν στους εσωτερικούς χώρους του κτιρίου. Μαίνονται συγκρούσεις», δήλωσε στο Reuters ο αξιωματούχος της αστυνομίας Άλι Νουρ και πρόσθεσε ότι είδε τουλάχιστον ένα νεκρό και πέντε τραυματίες, αλλά σχολίασε ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να μιλήσει κάποιος με ακρίβεια για θύματα.

Η Αλ Σεμπάμπ πραγματοποιεί συχνά επιθέσεις στην πρωτεύουσα στην προσπάθειά της να ανατρέψει την υποστηριζόμενη από τη Δύση κυβέρνηση και να επιβάλει τον αυστηρό ισλαμικό νόμο, τη σαρία.

Στα τέλη Μαρτίου, ένοπλοι της Αλ Σεμπάμπ εξαπέλυσαν επίθεση στο δημοφιλές ξενοδοχείο Maka al Mukaram της πρωτεύουσας με 14 νεκρούς.

Σχετικές ειδήσεις