ΚΟΣΜΟΣ

Τηλεχειρισμό των αεροπλάνων ζητούν οι Γερμανοί μετά το δυστύχημα της Germanwings

Τηλεχειρισμό των αεροπλάνων ζητούν οι Γερμανοί μετά το δυστύχημα  της Germanwings

Την υιοθέτηση μιας τεχνολογίας που θα επιτρέπει τον τηλεχειρισμό ενός επιβατηγού αεροπλάνου, ώστε να μπορεί να προσγειωθεί με ασφάλεια, κάλεσε να εξετάσει την αεροπορική βιομηχανία, η γερμανική αρχή ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας, μετά το δυστύχημα με τo Airbus A320 της Germanwings.

Οι ηχογραφήσεις και τα δεδομένα της μοιραίας πτήσης της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας δείχνουν ότι ο συγκυβερνήτης Αντρέας Λούμπιτς του Airbus A320 κλείδωσε τον κυβερνήτη έξω από το πιλοτήριο και έριξε το αεροπλάνο σε μια βουνοπλαγιά, προκαλώντας το θάνατο και των 150 επιβαινόντων.

«Πρέπει να σκεφτούμε πέραν της σημερινής τεχνολογίας», δήλωσε ο Κλάους Ντίτερ Σόιρλε, επικεφαλής της γερμανικής αρχής εναέριας κυκλοφορίας Deutsche Flugsicherung σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη (15/4).

Ένα τέτοιο σύστημα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε μια επείγουσα ανάγκη ώστε να υπάρξει τηλεχειρισμός του αεροπλάνου και να οδηγηθεί αυτό με ασφάλεια στο έδαφος, σημείωσε.

«Δεν θα έλεγα ωστόσο ότι αυτή είναι η απλούστερη λύση», σχολίασε, προσθέτοντας ότι οποιαδήποτε τεχνολογία αυτού του είδους είναι πιθανό να υπάρξει μόνο την ερχόμενη δεκαετία…