ΚΟΣΜΟΣ

Ύποπτος για τρομοκρατία συνελήφθη στη Βοσνία

Ύποπτος για τρομοκρατία συνελήφθη στη Βοσνία

Είχε εμφανιστεί στο παρελθόν με διακριτικά του ISIL

Συνελήφθη, σήμερα, Τετάρτη 15 Απριλίου από την αστυνομία του Σαράγεβο, ένας άνδρας με την υποψία ότι σχετίζεται με τρομοκρατικές ενέργειες, καθώς έχει περάσει κάποιον χρόνο στη Συρία και έχει διασυνδέσεις με κίνημα εξτρεμιστών ισλαμιστών, που δραστηριοποιούνται στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Τη σύλληψη επιβεβαίωσαν και οι αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές της Βοσνίας, μετά τις αρχικές ανακοινώσεις από την Κρατική Υπηρεσία Ερευνών και Προστασίας (SIPA).

Οι εισαγγελικές αρχές της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης επιβεβαίωσαν την έκδοση εντάλματος σύλληψης για τον 39χρονο Κενάν Κρσο, μετά τη συγκέντρωση πληροφοριών, σύμφωνα με τις οποίες ο συλληφθείς είχε ζήσει για κάποιο χρονικό διάστημα στη Συρία και είχε επαφές με ένα κίνημα ουαχαμπιτών στη Βοσνία, μέλη του οποίου μάχονται στο συριακό μέτωπο, σε παραστρατιωτικούς σχηματισμούς, καθώς και στο Ιράκ, υποστηρίζοντας το "Ισλαμικό Κράτος".

Σύμφωνα με τις βοσνιακές εισαγγελικές Αρχές, ο Κρσο συνελήφθη και διεξάγεται έρευνα εις βάρος του για διάφορες δράσεις που ενδέχεται να σχετίζονται με την τρομοκρατία.

Η εισαγγελία υπενθύμισε ότι, στο παρελθόν, ο συλληφθείς είχε προκαλέσει διάφορα επεισόδια και εμφανίστηκε φέροντας τα διακριτικά του "Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε" (ISIL), οργάνωση τρομοκρατική, σύμφωνα με το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Οι βοσνιακές εισαγγελικές αρχές, με αφορμή τη σύλληψη αυτή, υπογράμμισαν την προσήλωσή τους στην ενίσχυση των προσπαθειών καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

Σχετικές ειδήσεις