ΚΟΣΜΟΣ

Σομαλία: Εννέα νεκροί από επίθεση ισλαμιστών σε εργαζόμενους της Unicef

Σομαλία: Εννέα νεκροί από επίθεση ισλαμιστών σε εργαζόμενους της Unicef

Τέσσερα μέλη του προσωπικού του Ταμείου του ΟΗΕ για τα Παιδιά (UNICEF) σκοτώθηκαν και άλλα τέσσερα τραυματίστηκαν σοβαρά όταν ισλαμιστές της οργάνωσης Αλ Σεμπάμπ πραγματοποίησαν βομβιστική επίθεση εναντίον μικρού λεωφορείου του ΟΗΕ στη Σομαλία.

Οι τέσσερις εργαζόμενοι στη UNICEF περιλαμβάνονται στους εννέα νεκρούς που προκάλεσε η επίθεση η οποία σημειώθηκε όταν το προσωπικό μετέβαινε από τον ξενώνα όπου διαμένει στα γραφεία του, διανύοντας απόσταση μόλις τριών λεπτών, ανακοίνωσε η UNICEF.

Ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας του ΟΗΕ, Τζέιμς Ελντερ, δήλωσε ότι τα μέλη του προσωπικού κατάγονταν από διάφορες χώρες, χωρίς να ανακοινώσει τις εθνικότητές τους, καθώς επί του παρόντος ενημερώνονται οι οικογένειές τους.

Ο επικεφαλής της αποστολής του ΟΗΕ στη Σομαλία Νικ Κέι καταδίκασε την επίθεση δηλώνοντας «συγκλονισμένος και συντετριμμένος» από τους θανάτους.
«Στοχεύσαμε τον ΟΗΕ στη Γκαρόγουε, σκοτώσαμε ανθρώπους και τραυματίσαμε άλλους», δήλωσε ο εκπρόσωπος των ανταρτών Σεμπάμπ Αμπντουλαζίζ Αμπου Μούσαμπ, κατηγορώντας τους εργαζόμενους του ΟΗΕ στη χώρα ότι «ανήκουν στις δυνάμεις αποικισμού της Σομαλίας».

Σχετικές ειδήσεις