ΚΟΣΜΟΣ

Αιθιοπία: Χιλιάδες σε διαδήλωση κατά του Ισλαμικού Κράτους

Αιθιοπία: Χιλιάδες σε διαδήλωση κατά του Ισλαμικού Κράτους

Δεκάδες χιλιάδες Αιθίοπες συμμετείχαν σήμερα στην Αντίς Αμπέμπα σε διαδήλωση που οργανώθηκε από την κυβέρνηση κατά του Ισλαμικού Κράτους, μετά την εκτέλεση 26 χριστιανών από την Αιθιοπία στην Λιβύη.

Η διαδήλωση οργανώθηκε από τις τοπικές επιτροπές του καθεστώτος με στόχο την ελεγχόμενη εκτόνωση της οργής του πληθυσμού για τις ομαδικές δολοφονίες χριστιανών από την τζιχαντισιτκή οργάνωση. Ωστόσο μικρές ομάδες διαδηλωτών εκμεταλλεύθηκαν την εκδήλωση για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους κατά της κυβέρνησης, σε μία χώρα όπου κάθε είδους εκδήλωση διαμαρτυρίας καταστέλλεται συστηματικά, ενώ οι χριστιανοί αποτελούν τα δύο τρίτα και οι μουσουλμάνοι το ένα τρίτο του πληθυσμού.

Το πλήθος κρατούσε πανό με τα "επίσημα" συνθήματα "Το Ισλαμικό Κράτος δεν είναι το Ισλάμ" και "Οι Εξτρεμιστές δεν θα σπάσουν ποτέ την Ειρήνη και την Ενότητά μας".

Παρά την ισχυρή παρουσία της αστυνομίας, ακούστηκαν και συνθήματα εχθρικά προς την κυβέρνηση: "Είμαστε κουρασμένοι από την προπαγανδιστική ρητορική", "Θέλουμε Πράξεις", "Εκδίκηση για τους Αδελφούς μας".

Εναν μόνο μήνα πριν από τις βουλευτικές εκλογές, οι αρχές της Αιθιοπίας, ανησυχώντας για πιθανή έκρηξη της λαϊκής οργής, δεσμεύθηκαν για τον επαναπατρισμό των μεταναστών από την Αιθιοπία που παραμένουν στη Λιβύη και έχουν εκδώσει οδηγία προς τους πολίτες να μην επιδιώκουν να μεταβούν στις περιοχές όπου δραστηριοποιείται το Ισλαμικό Κράτος.