ΚΟΣΜΟΣ

Νέο Δελχί: Αγρότης απαγχονίστηκε κατά τη διάρκεια διαδήλωσης

Νέο Δελχί: Αγρότης απαγχονίστηκε κατά τη διάρκεια διαδήλωσης

Κατά τη διάρκεια διαδήλωσης και μπροστά στα έκπληκτα μάτια αστυνομικών και εκατοντάδων διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για τη μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση ένα Ινδός αγρότης απαγχονίστηκε.

Η μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση έχει στόχο να διευκολύνει τη διαδικασία της κατάσχεσης γης με στόχο την εκμετάλλευσή της από τις βιομηχανίες.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε κοντά στο κοινοβούλιο και στις εικόνες που προέβαλλαν τα τηλεοπτικά δίκτυα από την διαδήλωση εικονίζεται ο αγρότης αγρότης να έχει ανέβει σε ένα δέντρο, να έχει κρεμάσει σε ένα κλαδί ένα μακρύ μαντήλι και να απαγχονίζεται μπροστά στα μάτια διαδηλωτών και δημοσιογράφων.

Σημειώνεται ότι ο άνδρας έχει καταγωγή από το κρατίδιο Ρατζαστάν και είναι πατέρας 3 παιδιών. Ο άνδρας διακομίσθηκε αμέσως στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί επιβεβαίωσαν το θάνατό του.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Ναρέντρα Μόντι, δήλωσε ότι η χώρα έχει «βαθιά συγκλονιστεί» από αυτόν τον θάνατο. «Ένας αγρότης που εργάζεται σκληρά δεν πρέπει σε καμιά στιγμή να νιώθει μόνος. Επαφίεται σε όλους εμάς να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τους αγρότες» υπογράμμισε ο Μόντι στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Η τραγωδία αυτή προκάλεσε την οργή πολιτών για τη συμπεριφορά των αστυνομικών και των διαδηλωτών.

Ο χωρικός απαγχονίσθηκε από ένα δέντρο που βρισκόταν κοντά στο δικαστήριο όπου ο πρωθυπουργός του κρατιδίου του Δελχί, Αρβίντ Κετζριουάλ, και στελέχη του κόμματός του Αάμ Αάντμι (AAP) επρόκειτο να μιλήσουν κατά της μεταρρύθμισης.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης κοντά στη σορό του αγρότη βρέθηκε μία αποχαιρετιστήρια επιστολή, όπου ο ίδιος αναφερόταν στην κακή σοδειά που είχε εξαιτίας της λειψυδρίας.

Τα μέσα ενημέρωσης της Ινδίας πρόσφατα προέβαλαν το θέμα της αύξησης των περιστατικών αυτοκτονιών των αγροτών που έχουν βυθιστεί στα χρέη για τους ίδιους λόγους.

«Θέλουμε να μάθουμε από το ΑΑΡ γιατί δε διέκοψαν τις ομιλίες τους όταν έμαθαν ότι ο αγρότης είχε αποβιώσει» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Σαμπίτ Πάτρα, εκπρόσωπος Τύπου του κυβερνώντος κόμματος Μπαρατίγια Τζανάτα.

Ο Κετζριουάλ από την πλευρά του επιρρίπτει ευθύνες στους αστυνομικούς υποστηρίζοντας ότι ο άνδρας «κρεμάστηκε από το δέντρο μπροστά στα μάτια μας».

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Ινδίας εκτιμά ότι η νέα νομοθεσία σχετικά με την απόκτηση γαιών είναι απαραίτητη προκειμένου να δοθεί ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη, ενώ οι επικριτές της κρίνουν ότι αυτή η μεταρρύθμιση θα ευνοήσει τις μεγάλες επιχειρήσεις σε βάρος των μικρών αγροτών.

Σχετικές ειδήσεις