ΚΟΣΜΟΣ

Δωδεκάχρονος έσπασε τον κουμπαρά του για να βοηθήσει τους Νεπαλέζους

Δωδεκάχρονος έσπασε τον κουμπαρά του για να βοηθήσει τους Νεπαλέζους

Την ίδια στιγμή που οι πολιτικοί πρώτης γραμμής επιδεικνύουν ανθρωπισμό και αλληλεγγύη μόνο όταν το θυμούνται και ασχολούνται περισσότερο με το ελληνικό ή το πορτογαλικό χρέος, υπάρχουν μικρά παιδιά που νιώθουν χρέος να μην μένουν απαθή όταν συνάνθρωποί τους έχουν μεγάλη ανάγκη για βοήθεια.

Ο δωδεκάχρονος Ακάρ Μουκερτζί, από την Καλκούτα, μάζευε χρήματα στον κουμπαρά του για να αγοράσει μια καινούρια μπάλα ποδοσφαίρου και ένα δώρο για τους γονείς του. Αναγκάστηκε, όμως, να αλλάξει τα πλάνα του όταν είδε στην τηλεόραση εικόνες καταστροφής από την Κατμαντού.

«Πόνεσα πολύ αντικρίζοντας συνομήλικούς μου να κλαίνε και να λένε ότι έμειναν στον δρόμο ή ότι έχασαν κάποιον από τους γονείς τους. Είχα κάποιες οικονομίες και θεώρησα χρέος μου να τις προσφέρω», είπε ο Ακάρ λίγες ώρες αφού έσπασε τον κουμπαρά του, επισκέφθηκε με τον πατέρα του την πρεσβεία του Νεπάλ και πρόσφερε τα 48 ευρώ του.

in

«Οι εργαζόμενοι στην πρεσβεία εξεπλάγησαν και ενθουσιάστηκαν με τον Ακάρ. Μου είπαν ότι σε τέτοιες περιπτώσεις, το τελευταίο που έχει σημασία είναι το ύψος του ποσού. Ταλαιπωρήθηκαν βέβαια γιατί ο κουμπαράς περιείχε μικρής αξίας νομίσματα και χρειάστηκαν αρκετή ώρα για να μετρήσουν το ποσό», δήλωσε ο πατέρας του, ο οποίος δεν μπορεί παρά να είναι υπερήφανος για τον γιο του...

Σχετικές ειδήσεις