ΚΟΣΜΟΣ

Ντουμπάι: Εκτροπή πτήσης λόγω απειλής για βόμβα

Ντουμπάι: Εκτροπή πτήσης λόγω απειλής για βόμβα

Η πτήση της Etihad Airways εξετράπη της πορείας της και προσγειώθηκε σε στρατιωτική βάση του Ντουμπάι, για «λόγους ασφαλείας» όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Το Airbus της Etihad Airways, που είχε απογειωθεί από το Κάιρο με προορισμό το Αμπού Ντάμπι, μετέφερε 128 επιβάτες και επταμελές πλήρωμα.

Για «λόγους ασφαλείας», όπως εξήγησε λακωνικά η εταιρεία, το αεροσκάφος εξετράπη της πορείας του και προσγειώθηκε σε στρατιωτική βάση του Ντουμπάι.

Κι ενώ οι αξιωματούχοι της εταιρείας δεν έδωσαν περαιτέρω λεπτομέρειες για τη φύση της «απειλής», το σαουδαραβικό τηλεοπτικό δίκτυο al Arabiya έκανε λόγο για απειλή για βόμβα που πιθανώς σχετίζεται με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Οι αρχές ασφάλειας έκαναν την απαραίτητη έρευνα στο Airbus A321, χωρίς να εντοπίσουν κάτι ύποπτο. Οι επιβάτες μεταφέρθηκαν με λεωφορείο στο Αμπού Ντάμπι.

Σύμφωνα με το Associated Press, υποστηρικτές του Ισλαμικού κράτους δημοσίευαν μέσω λογαριασμών στο Twitter μηνύματα με απειλές κατά επιβατικών αεροσκαφών. Ένα από αυτά έκανε ειδική αναφορά στην πτήση της Etihad Airlines.

Σχετικές ειδήσεις