ΚΟΣΜΟΣ

21 χρόνια κάθειρξη για τον πατέρα που χτύπησε μέχρι θανάτου την 4χρονη κόρη του

21 χρόνια κάθειρξη για τον πατέρα που χτύπησε μέχρι θανάτου την 4χρονη κόρη του

21ετή ποινή κάθειρξης επιβλήθηκε από το δικαστήριο του St. Albans στη Βρετανία στον 31χρονο παιδοκτόνο.

Ο 31χρονος Carl Wheatley κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε για το φόνο της 4χρονης κορούλας του, την οποία υπέβαλε σε «επίμονα, παρατεταμένα χτυπήματα», όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο.

Σοκαριστικές είναι οι λεπτομέρειες που ήλθαν τις προηγούμενες ημέρες στο φως της δημοσιότητας για την άγρια δολοφονία της 4χρονης Alexa-Marie Quinn.

Σύμφωνα με τη Mirror ο 31χρονος άνδρας από τη Βρετανία, ο οποίος είχε αναλάβει την κηδεμονία του άτυχου κοριτσιού μόλις τρεις μήνες πριν το φόνο της, αντιμετώπιζε προβλήματα με τη διαχείριση του θυμού του.

Όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της δίκης, ο ξυλοδαρμός της 4χρονης δεν ήταν αποτέλεσμα απλώς και μόνο του ότι έχασε την ψυχραιμία του. Τη χτύπησε επίμονα και συνεχόμενα, ανέφερε ο εισαγγελέας.

Λίγες εβδομάδες πριν το φρικτό έγκλημα ο 31χρονος είχε προκαλέσει στη μικρή συνολικά 66 τραύματα, σε μια σειρά άγριων επιθέσεων.

Ο άνδρας έχει δεχθεί την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, αλλά με περιορισμένη ευθύνη.

Το κοριτσάκι ζούσε τα πρώτα χρόνια της ζωής του σε ανάδοχες οικογένειες της Βρετανίας πριν το τεστ πατρότητας αποδείξει, το 2012, πως ο βιολογικός του πατέρας ήταν ο Wheatley. Η κηδεμονία της μικρής είχε αφαιρεθεί από τη μητέρα της Victoria Quinn αρκετά χρόνια πριν.

Ο Wheatley διεκδικούσε παράλληλα και την κηδεμονία ενός 3χρονου αγοριού και κατηγορείται πως επιχειρούσε να αναλάβει την ευθύνη των παιδιών προκειμένου να έχει δικαίωμα για περισσότερα επιδόματα.

Στις 12 Μαρτίου του 2014 ο Wheatley κάλεσε τις Πρώτες Βοήθειες αλλά φαίνεται πως η άτυχη Alexa είχε ξεψυχήσει ώρες πριν. Μέσω τηλεφώνου δόθηκαν οδηγίες στον 31χρονο για να επιχειρήσει να επαναφέρει την κόρη του ενώ περιπολικά και ασθενοφόρο έσπευδαν στο σπίτι του. Για το κορίτσι ήταν όμως ήδη αργά. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, η μικρή είχε χάσει τη ζωή της από τα βαριά τραύματά της.

Η Alexa είχε περάσει και τις προηγούμενες ημέρες δύσκολα στα χέρια του πατέρα της καθώς την κρατούσε κλεισμένη στο σπίτι επειδή είχε μελανιές και ένα σπασμένο δόντι. Ανέβαλλε μάλιστα τις συναντήσεις με την πρόνοια, η οποία θα επέβλεπε την ομαλή καθημερινότητα του κοριτσιού, λέγοντας πως είχε κάποιο πρόβλημα με το αυτοκίνητό του.

«Τις εβδομάδες πριν το φόνο της τη χτυπούσε, τη χτυπούσε δυνατά, τη χτυπούσε ολοένα και περισσότερο. Έκανε τα πάντα για να μην τη δει κανείς, ήξερε πολύ καλά τι έκανε και ήξερε πόσο κακό της έκανε. Οι νοσοκόμοι είδαν πόσο μελανιασμένο ήταν το κάτω μέρος του κορμιού της», τόνισε ο εισαγγελέας κατά τη διάρκεια της δίκης.

«Ελπίζουμε η καταδίκη του να απαλύνει κάπως τον πόνο της οικογένειας», είπε εκπρόσωπος του δικαστηρίου μετά την αναγγελία της απόφασης.