ΚΟΣΜΟΣ

Νέες επιδρομές στην Υεμένη παρά την εκεχειρία

Νέες επιδρομές στην Υεμένη παρά την εκεχειρία

Ο αραβικός συνασπισμός με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία επανέλαβε τις αεροπορικές επιδρομές στην Υεμένη επειδή οι σιίτες αντάρτες Χούτι παραβίασαν την πενθήμερη εκεχειρία που αποφασίσθηκε για ανθρωπιστικούς λόγους, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του συνασπισμού.

«Δεν σεβάσθηκαν την ανθρωπιστική εκεχειρία. Γι' αυτό κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε», δήλωσε ο ταξίαρχος Άχμεντ αλ-Ασίρι.

Αεροπλάνα του συνασπισμού εξαπέλυσαν στη διάρκεια της χθεσινής νύκτας επιδρομές εναντίον θέσεων των ανταρτών στο Άντεν, λίγο μετά την εκπνοή στις 23:00 (ώρα Ελλάδας) της εκεχειρίας που τέθηκε σε εφαρμογή την περασμένη Τρίτη από τη Σαουδική Αραβία για να ευνοηθεί η μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας στη χώρα.

Η εκεχειρία αυτή παραβιάσθηκε από χερσαίες μάχες μεταξύ ανταρτών και των δυνάμεων που υποστηρίζουν τον Χάντι, καθώς και από συμπλοκές στα σύνορα με τη Σαουδική Αραβία, η οποία εξέφρασε τη λύπη της για επιθέσεις που πραγματοποιούνται από τη βόρεια Υεμένη, η οποία ελέγχεται από τους Χούτι.

«Η πολιτοφυλακή αυτή δεν σταμάτησε τις μάχες. Συνέχισαν να επιτίθενται στη μεθόριο, να επιτίθενται σε πόλεις στην Υεμένη», σημείωσε ο εκπρόσωπος.

Σχετικές ειδήσεις