ΚΟΣΜΟΣ

Παράτησε τα παιδιά της στη babysitter για να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος!

Παράτησε τα παιδιά της στη babysitter για να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος!

«Πετάγομαι να παραλάβω το καινούργιο αυτοκίνητο που αγόρασα». Αυτό ακριβώς είπε μια 26χρονη Αυστραλέζα, μητέρα δύο παιδιών, στη μπέιμπι σίτερ, ωστοσο δεν επέστρεψε ποτέ στο σπίτι της.

Ο λόγος για την Τζασμίνα Μιλοβάνοφ, η οποία είχε λάβει εδώ και καιρό την απόφαση να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος. Αφού λοιπόν βρήκε τη δικαιολογία που άρμοζε για να αφήσει τα ηλικίας 5 και 7 ετών παιδιά της στη μπέιμπι σίτερ, έστειλε κι ένα γραπτό μήνυμα στο κινητό του πρώην σύζύγου της με το οποίο τον ενημέρωνε ότι «βρίσκομαι στη Συρία. Τα παιδιά έχουν ανάγκη από τη φροντίδα σου».

Όπως τόνισαν οι γονείς της νεαρής σε αυστραλιανά ΜΜΕ «δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι περισσότερο από το να προσευχόμαστε. Είναι νέα και αφελής. Δεν γνωρίζαμε τίποτα για τη σχέση της με το Ισλαμικό Κράτος. Δεν είχε αναφέρει ποτέ κάτι».

Ο πρώην σύζυγός της, αντίθετα, είχε καταλάβει εδώ και καιρό ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, καθώς σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στους δημοσιογράφους η Μιλοβάνοβιτς είχε έντονη δραστηριότητα στο Facebook και στις αναρτήσεις που έκανε, αναφερόταν συχνά στο Ισλαμικό Κράτος.

Η 26χρονη φέρεται να δανείστηκε χρήματα από φίλους (ένα ποσό περίπου $2.500) τα οποία τη βοήθησαν να φτάσει μέχρι τη Συρία.

Σχετικές ειδήσεις