ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Βρήκε σπάνιο υπολογιστή Apple, τον πέταξε σε κάδο και θα πάρει 100.000 δολάρια!

ΗΠΑ: Βρήκε σπάνιο υπολογιστή Apple, τον πέταξε σε κάδο και θα πάρει 100.000 δολάρια!

Ένα συλλεκτικό Apple 1 του 1976 βρήκε μια 60χρονη γυναίκα από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ, όταν καθάριζε το γκαράζ του σπιτιού της και τώρα η εταιρία στην οποία τον «δώρισε» την καλεί να πάρει επιταγή ύψους 100.000 δολαρίων.

Η γυναίκα, αγνώστων λοιπών στοιχείων, ανακάλυψε τον υπολογιστή όταν καθάρισε το γκαράζ μετά το θάνατο του συζύγου της.

Τον πέταξε σε κάδους ανακύκλωσης και από εκεί τον πήρε εταιρία η οποία τον πούλησε για 200.000 δολάρια σε μία δημοπρασία. Δεδομένου ότι πολιτική της εταιρείας είναι να μοιράζεται τα έσοδα από την πώληση των αντικειμένων 50-50 με το πρόσωπο εκείνο που έχει δωρίσει τον εξοπλισμό, τώρα καλείται η γυναίκα να πάρει τα μισα κέρδη!

Ο συνιδρυτής της Apple, Στιβ Βόσνιακ, κατασκεύασε τους συγκεκριμένους υπολογιστές το 1976 και τους πούλησε για το ποσό των 666,66 δολαρίων έκαστο. Μόλις λίγες δεκάδες τέτοιοι σπάνιοι υπολογιστές έχουν απομείνει σήμερα.

«Νομίζαμε ότι είναι ψεύτικος. Ήταν αληθινός» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της εταιρίας CleanBayArea Βίκτορ Γκίτσαν, στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

Ο ίδιος τόνισε ότι θυμάται την εξωτερική εμφάνιση της γυναίκας και το μόνο που εκείνη έχει να κάνει είναι να εμφανιστεί για να παραλάβει την επιταγή της.«Πείτε σε αυτήν την κυρία να έρθει στην αποθήκη στο Μίλπιτας ξανά για να πάρει την επιταγή της » είπε ο Γκίτσαν.

Σχετικές ειδήσεις