ΚΟΣΜΟΣ

Στα Σκόπια ο επίτροπος Χαν εν μέσω πολιτικής κρίσης

Στα Σκόπια ο επίτροπος Χαν εν μέσω πολιτικής κρίσης

Συναντήσεις με πολιτικούς αρχηγούς θα έχει σήμερα στα Σκόπια ο επίτροπος Διεύρυνσης της Ε.Ε. Γιοχάνες Χαν, με στόχο την άρση του πολιτικού αδιεξόδου, στο οποίο έχει εισέλθει η χώρα.

Ο κ. Χαν αναμένεται να επισημάνει την ανάγκη άμεσης εξεύρεσης λύσης στην πολιτική κρίση που πλήττει τα Σκόπια.

Ο επίτροπος θα συναντηθεί, μεταξύ άλλων, με τον πρωθυπουργό της χώρας και αρχηγό του κυβερνώντος κόμματος Νίκολα Γκρούεφσκι, με τον αρχηγό του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης (Σοσιαλδημοκρατική Ένωση) Ζόραν Ζάεβ, καθώς και με αρχηγούς αλβανικών κομμάτων στα Σκόπια.

Ο κ. Χαν και οι ευρωβουλευτές Ίβο Βάιγκλ, Ρίτσαρντ Χόουιτ και Έντουαρντ Κούκαν, που έχουν αναλάβει διαμεσολαβητικό ρόλο για την εξεύρεση λύσης στην πολιτική κρίση στη χώρα, είχαν, στις 19 και 20 Μαΐου στο Στρασβούργο, μαραθώνιες συναντήσεις με τους κ. Γκρούεφσκι και Ζάεβ, χωρίς ωστόσο να σημειωθεί κάποια πρόοδος.

Η αντιπολίτευση του Ζόραν Ζάεβ εμμένει στο αίτημά της για παραίτηση της κυβέρνησης Γκρούεφσκι και για τον σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης που θα προετοιμάσει το έδαφος για νέες εκλογές, κάτι που, για την ώρα τουλάχιστον, αποκλείει κατηγορηματικά ο πρωθυπουργός.

Σχετικές ειδήσεις