ΚΟΣΜΟΣ

Συνελήφθη ο καπετάνιος του πλοίου που βυθίστηκε στην Κίνα

Συνελήφθη ο καπετάνιος του πλοίου που βυθίστηκε στην Κίνα

Οι κινεζικές αρχές συνέλαβαν και ανακρίνουν τον καπετάνιο και επικεφαλής μηχανικό του πλοίου με τους 458 επιβαίνοντες που βυθίστηκε στον ποταμό Γιανγκτσέ στην νότια Κίνα, μετέδωσε σήμερα (02/06/2015) το πρακτορείο Νέα Κίνα.

Σύμφωνα με την επίσημη εφημερίδα Hubei Daily πέντε σοροί έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής και 12 άνθρωποι έχουν επίσης διασωθεί.

Το δυστύχημα αυτό προκλήθηκε αργά χθες το βράδυ από μια σφοδρή καταιγίδα. Μέχρι στιγμής οι διασωθέντες είναι μόνον αυτοί οι 12, ενώ, σύμφωνα με τις αρχές, η πλειονότητα των επιβατών του πλοίου είναι ηλικιωμένοι κινέζοι τουρίστες.

Ο πρωθυπουργός της Κίνας Λι Κετσιάνγκ μεταβαίνει στο τόπο του δυστυχήματος, στην κεντρική επαρχία Χουμπέι, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο Σινχουά.

Σύμφωνα με το κρατικό ραδιόφωνο, το πλοίο βυθίστηκε σε δύο λεπτά και δεν πρόλαβε να στείλει σήμα κινδύνου, ενώ η επιχείρηση διάσωσης είναι δύσκολη εξαιτίας της καταρρακτώδους βροχής. Δεκάδες σκάφη συμμετέχουν μαζί με τουλάχιστον 100 ψαρόβαρκες, ενώ αναμένονται 20 δύτες στη περιοχή.

Σχετικές ειδήσεις