ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Σε σκάνδαλο παράνομης ανάθεσης εργολαβιών εμπλέκεται υφυπουργός

Ιταλία: Σε σκάνδαλο παράνομης ανάθεσης εργολαβιών εμπλέκεται υφυπουργός

Στην έρευνα για την παράνομη ανάθεση εργολαβιών στα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών που βρίσκεται σε εξέλιξη στην χώρα και οδήγησε χθες στην έκδοση 44 ενταλμάτων σύλληψης εμπλέκεται ο Ιταλός υφυπουργός Γεωργίας, Τζουζέπε Καστιλιόνε.

Όπως αποκαλύπτει ο Τύπος, ο Καστιλιόνε, στέλεχος της Νέας Κεντροδεξιάς η οποία στηρίζει την κυβέρνηση Ρέντσι, έλαβε κλήση σε απολογία για την υπόθεση που αφορά τον πιθανόν διαβλητό μειοδοτικό διαγωνισμό βάσει του οποίου ανατέθηκε η διαχείριση του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο Μινέο της Σικελίας.

Για την πρόοδο της όλης έρευνας, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς της Ρώμης συνεργάσθηκαν στενά με εκείνους της Κατάνης της Σικελίας. «Μαθαίνω από τον Τύπο ότι περιλαμβάνομαι στα πρόσωπα τα οποία εμπλέκονται στην έρευνα, αλλά εγώ δεν γνωρίζω τίποτα. Όλα αυτά είναι απλώς και μόνον παράλογα», δήλωσε ο Ιταλός υφυπουργός.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Corriere della Sera, οι καραμπινιέροι προχώρησαν σε έφοδο και κατασχέσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών, που περιείχαν κύριας σημασίας στοιχεία, στον δήμο του Μινέο.

Στο μεταξύ ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα ζήτησε «να αντιμετωπισθεί με σωφροσύνη και ανθρωπιά το μεταναστευτικό», «με αυστηρή καταπολέμηση της παρανομίας και της διαφθοράς» και συγχρόνως «με την υποδοχή όσων αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τη χώρα τους»

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις