ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε ο διάσημος ηθοποιός Κρίστοφερ Λι

Πέθανε ο διάσημος ηθοποιός Κρίστοφερ Λι

«Έφυγε» σε ηλικία 93 ετών ο διάσημος Βρετανός ηθοποιός Sir Κρίστοφερ Λι.

Ο σπουδαίος, βετεράνος ηθοποιός, που έγινε ευρύτερα γνωστός για την ερμηνεία του στη σειρά ταινιών «Δράκουλας» των στούντιο Hammer Films κατά τις δεκαετίες 50-60 και πιο πρόσφατα στον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» και το «Χόμπιτ», έφυγε από τη ζωή το πρωί της Κυριακής (07/06/2015), σε νοσοκομείο του Λονδίνου όπου νοσηλευόταν.

Σύμφωνα με την Guardian ο ηθοποιός εισήχθη στο νοσοκομείο για αναπνευστικά προβλήματα και καρδιακή ανεπάρκεια.

Η απόφαση να ανακοινωθεί σήμερα ήταν επιθυμία της συζύγου του, με την οποία ήταν παντρεμένος εδώ και 50 χρόνια.

Ο Βρετανός ηθοποιός γεννήθηκε στο Λονδίνο, το 1922, και ξεκίνησε την καριέρα του στα τέλη της δεκαετίας του 1940, με την ταινία «Corridor of Mirrors».

Ακολούθησαν αρκετοί ρόλοι, ανάμεσά τους και αυτός του «Φρανκενστάιν» το 1957. Ωστόσο έγινε παγκοσμίως γνωστός μέσα από τον «Δράκουλα» του 1958.

Η επιτυχία του στο ρόλο του «Δράκουλα» των στούντιο της Hammer Films οδήγησε σε 8 συνέχειες, ενώ συνολικά στην καριέρα του ο Λι συμμετείχε σε πάνω από 200 ταινίες.

Στις νεότερες γενιές έγινε γνωστός με την εμφάνιση του στο «Star Wars», αλλά και το ρόλο του μάγου Σάρουμαν στον «Άρχοντα των Δακτυλιδιών» και το «Χόμπιτ».

Το 2009 χρίστηκε Sir από τη Βασίλισσα Ελισάβετ.

Πέρα από τις ερμηνευτικές του ικανότητες, ως ηθοποιός διακρίθηκε και για τη χαρακτηριστική βαθιά, δυνατή φωνή του, την οποία αξιοποίησε και ως τραγουδιστής, ερμηνεύοντας διάφορες όπερες και μουσικά κομμάτια, ενώ είχε συνεργαστεί και με συγκροτήματα της metal μουσικής.

Πολυβραβευμένος, κατά τη διάρκεια της μεγάλης καριέρας του ο σπουδαίος ηθοποιός είχε συνεργαστεί με τα σημαντικότερα ονόματα του παγκόσμιου κινηματογράφου, όπως οι: Τζον Χιούστον, Τζόζεφ Λόουζι, Όρσον Γουέλς, Νίκολας Ρέι, Μάικλ Πάουελ, Μπίλι Γουάιλντερ, Στίβεν Σπίλμπεργκ, Τζο Ντάντε, Πίτερ Τζάκσον, Τιμ Μπάρτον, Τζον Λάντις, Αλεχάντρο Γιοντορόφσκι κ.α.

«Τα πολλά πρόσωπα του Κρίστοφερ Λι»

Σχετικές ειδήσεις