ΚΟΣΜΟΣ

Guardian: «Το Ισλαμικό Κράτος διέλυσε την Αλ Κάιντα»

Guardian: «Το Ισλαμικό Κράτος διέλυσε την Αλ Κάιντα»

Δύο υψηλόβαθμα στελέχη της Αλ Κάιντα μίλησαν στη βρετανική εφημερίδα Guardian αποκαλύπτοντας ότι η τρομοκρατική οργάνωση πλέον «δεν υφίσταται», καθώς τη «διέλυσε» το Ισλαμικό Κράτος.

Σε μια μακροσκελή συνέντευξη, ο Abu Qatada και ο Abu Muhammad al-Maqdisi, δύο από τους γνωστότερους καθοδηγητές της τρομοκρατικής οργάνωσης, υποστηρίζουν ότι ο Ayman al-Zawahiri, ο τωρινός δηλαδή ηγέτης της Αλ Κάιντα, είναι πλέον αποκομμένος από τους υπόλοιπους «διοικητές» του, ενώ στις τάξεις της οργάνωσης δεν υπάρχει «πίστη».

Η Guardian αναφέρει ότι πλέον το Ισλαμικό Κράτος στη «μάχη» με την Αλ Κάιντα στη Μέση Ανατολή, κυριαρχεί τόσο όσον αφορά τη συγκέντρωση των νεοσύλλεκτων τζιχαντιστών όσο και των χρημάτων, με αποτέλεσμα η Αλ Κάιντα να έχει αποδυναμωθεί αισθητά.

Στελέχη των τζιχαντιστών τονίζουν ακόμα ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει επικρατήσει στον πόλεμο της προπαγάνδας, καθώς στόχος της τρομοκρατικής οργάνωσης είναι να εξαλείψει τις υπόλοιπες ισλαμιστικές οργανώσεις στην περιοχή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ΗΠΑ πάντως «καθυστέρησαν να αντιληφθούν την παρακμή της Αλ Κάιντα και τον πόλεμο μεταξύ της οργάνωσης με το Ισλαμικό Κράτος».

Πάντως ακόμα οι ΗΠΑ εξακολουθούν τις επιθέσεις κατά της Αλ Κάιντα, τόσο στην Υεμένη όσο και στο Πακιστάν, επισημαίνει η Guardian.

Σχετικές ειδήσεις