ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ μετέφεραν στο Ομάν κρατούμενους από το Γκουαντάναμο

Οι ΗΠΑ μετέφεραν στο Ομάν κρατούμενους από το Γκουαντάναμο

Έξι Υεμενίτες, οι οποίοι βρίσκοταν κρατούμενοι στο Γκουαντάναμο για περισσότερα από δέκα χρόνια, μεταφέρθηκαν από τις αμερικανικές Αρχές στο Ομάν για επανεγκατάσταση, όπως έγινε γνωστό από το Πεντάγωνο.

Σύμφωνα με το Reuters, πρόκειται για ένα ακόμη βήμα στη διαδικασία που προωθεί ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα για το κλείσιμο του Γκουαντάναμο.

Η μεταφορά των κρατουμένων πραγματοποιείται μόλις μία εβδομάδα μετά τη δήλωση του υπουργού Άμυνας, Ας Κάρτερ, ότι συνεργάζεται με τον Λευκό Οίκο για να προετοιμάσουν πρόταση για κατάθεση στο Κογκρέσο με στόχο το κλείσιμο της φυλακής, η οποία έχει δεχτεί τις έντονες επικρίσεις της διεθνούς κοινότητας καθώς στους περισσότερους κρατούμενους δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες και δεν έχει προηγηθεί δίκη.

Παρότι ο Ομπάμα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει εμπόδια από τους βουλευτές για την επίτευξη του στόχου του να αδειάσει τη φυλακή, με την τελευταία αυτή μεταφορά κρατουμένων ο πληθυσμός της φυλακής μειώθηκε στα 116 άτομα. Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν το 2009 ανέλαβε την προεδρία, ο αριθμός αυτός ήταν υπερδιπλάσιος.

Σχετικές ειδήσεις