ΚΟΣΜΟΣ

Νέες εξετάσεις θα χρειαστεί ο Νοτιοκορεάτης για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο μόλυνσης με MERS

Νέες εξετάσεις θα χρειαστεί ο Νοτιοκορεάτης για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο μόλυνσης με MERS

Νέες αιματολογικές εξετάσεις θα χρειασθούν για να αποκλεισθεί κάθε υποψία ότι ο Νοτιοκορεάτης ο οποίος εισήχθη επειγόντως σε νοσοκομείο της Μπρατισλάβα δεν έχει μολυνθεί από τον κορονοϊό MERS έπειτα από τα «σχεδόν αρνητικά» αποτελέσματα των πρώτων εξετάσεων, ανακοίνωσε το νοσοκομείο.

«Κανένας από τους δείκτες δεν ήταν θετικός. Επί τεσσάρων δεικτών, τρεις ήσαν αρνητικοί και ο ένας οριακός. Σύμφωνα με τους κανόνες της επιδημιολογίας, είναι αναγκαίο να επαναληφθεί η διαδικασία», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων η εκπρόσωπος του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Μπρατισλάβα Πέτρα Στάνο Ματασόβσκα .

«Νέα δείγματα θα σταλούν στο ειδικευμένο εργαστήριο της Πράγας. Θα πρέπει να περιμένουμε άλλες 24 ώρες για να μπορέσουμε να αποκλείσουμε οριστικά την πιθανότητα μόλυνσης», εξήγησε ο εκπρόσωπος.

Ο 38χρονος Νοτιοκορεάτης, που εργάζεται για θυγατρική της αυτοκινητοβιομηχανίας KIA, εισήχθη επειγόντως στο νοσοκομείο με διάρροια, πυρετό και εξάνθημα. Στην Σλοβακία έφθασε απόπ τη Νότια Κορέα στις 3 Ιουνίου, σύμφωνα με τον σλοβακικό Τύπο.

«Ο ασθενής παραμένει σε ειδική πτέρυγα, απομονωμένος από τους άλλους ασθενείς», εξήγησε η εκπρόσωπος προσθέτοντας ότι κατάστασή του έχει ελαφρώς βελτιωθεί.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, δεν υπάρχει εμβόλιο ή αγωγή για τον MERS, ο οποίος είναι θανατηφόρος στο 35% των κρουσμάτων.

Με 145 κρούσματα και 15 θανάτους, η Νότια Κορέα είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από τον MERS, εκτός της Σαουδικής Αραβίας, χώρα από όπου προερχόταν ο πρώτος Νοτιοκορεάτης που διαγνώσθηκε στις 20 Μαΐου.

Στη Σαουδική Αραβία περισσότερα από 950 άτομα έχουν μολυνθεί από τον ιό από το 2012 και 412 έχουν πεθάνει.

Σχετικές ειδήσεις