ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Κατάρρευση μπαλκονιού – Τουλάχιστον έξι νεκροί (video)

ΗΠΑ: Κατάρρευση μπαλκονιού – Τουλάχιστον έξι νεκροί (video)

Τραγική κατάληξη είχε το πάρτυ γενεθλίων σε διαμέρισμα του Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια, όπου τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, όταν το μπαλκόνι στο οποίο ήταν συγκεντρωμένοι, κατέρρευσε.

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, το μπαλκόνι του τετάρτου ορόφου κατέρρευσε, με αποτέλεσμα οι δεκατρείς άνθρωποι που βρίσκονταν εκεί να κάνουν βουτιά στο κενό.

Οι τέσσερις από τους ανθρώπους σκοτώθηκαν ακαριαία, ενώ άλλοι δύο υπέκυψαν στα τραύματά τους αργότερα, στο νοσοκομείο. Όλοι τους Ιρλανδοί φοιτητές.

Άλλοι οκτώ άνθρωποι νοσηλεύονται. Η εκπρόσωπος της αστυνομίας του Μπέρκλεϊ Τζένιφερ Κόουτς είπε ότι τα τραύματα που φέρουν οι επιζώντες είναι «πολύ σοβαρά και πιθανότατα απειλείται η ζωή τους».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιρλανδίας, Τσάρλι Φλάναγκαν επιβεβαίωσε ότι όλα τα θύματα είναι Ιρλανδοί πολίτες, μιλώντας στη δημόσια ιρλανδική τηλεόραση RTE.

Οι αρχές διενεργούν έρευνα για να καθορίσουν τι προκάλεσε την πτώση του μπαλκονιού.

Χιλιάδες Ιρλανδοί φοιτητές ταξιδεύουν κάθε καλοκαίρι στις Ηνωμένες Πολιτείες για να εργαστούν προσωρινά, με βάση ένα πρόγραμμα χορήγησης προσωρινών αδειών παραμονής και εργασίας στη χώρα.

Η Καλιφόρνια είναι ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς και πολλοί Ιρλανδοί εκμεταλλεύονται την αναχώρηση των φοιτητών του Μπέρκλεϊ για τις καλοκαιρινές διακοπές και νοικιάζουν τα δωμάτιά τους στην πόλη.

Σχετικές ειδήσεις