ΚΟΣΜΟΣ

Μισέλ Ομπάμα: Τσάι και συμπάθεια στο Ηνωμένο Βασίλειο (photos & videos)

Μισέλ Ομπάμα: Τσάι και συμπάθεια στο Ηνωμένο Βασίλειο (photos & videos)

Χθες (15/6) έφτασε η σύζυγος του αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα στη βρετανική πρωτεύουσα, τον πρώτο σταθμό της περιοδείας της στη Γηραιά Ήπειρο, κατά τη διάρκεια της οποίας θα μεταβεί επίσης στην Ιταλία.

Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα επισκέφθηκε σήμερα ένα σχολείο θηλέων στο Λονδίνο και ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα που θα υλοποιήσει η Ουάσινγκτον από κοινού με τη Βρετανία, ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο θα έχει στόχο την πρόσβαση των κοριτσιών στην εκπαίδευση ιδίως σε χώρες όπου μαίνονται συρράξεις.

Η Μισέλ Ομπάμα συνάντησε σήμερα το πρωί τις μαθήτριες και το προσωπικό του σχολείου θηλέων του Μάλμπερι, στο δυτικό Λονδίνο, και συμμετείχε σε μία στρογγυλή τράπεζα μαζί με την πρώην πρωθυπουργό της Αυστραλίας Τζούλια Γκίλαρντ με θέμα «Αφήστε τα κορίτσια να μάθουν».

«Βρίσκομαι εδώ για εσάς» επισήμανε η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ στις μαθήτριες που την υποδέχθηκαν κρατώντας σημαιάκια των ΗΠΑ.

Της επιφύλαξαν άλλωστε υποδοχή εφάμιλλη με εκείνη ενός ροκ σταρ καθώς μόλις την είδαν άρχισαν να φωνάζουν από ενθουσιασμό. Επιπλέον μια χορωδία τραγούδησε προς τιμή της το τραγούδι «Something Inside So Strong».
«Βρίσκομαι εδώ επειδή τα κορίτσια, όπως εσείς, είστε για εμένα μία καθημερινή πηγή έμπνευσης» υπογράμμισε η ίδια.

Στο Σχολείο Μάλμπερι, ένα φημισμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα στη συνοικία Τάουερ Χάμλετς, φοιτούν σε μεγάλη πλειονότητα μαθήτριες με καταγωγή το Μπαγκλαντές.

«Ο κόσμος χρειάζεται περισσότερα κορίτσια σαν εσάς, που μεγαλώνουν με στόχο να αναλάβουν ηγετικές θέσεις στα κοινοβούλιά μας, στα διοικητικά μας συμβούλια» τόνισε η Ομπάμα.

«Έχουμε ανάγκη από ανθρώπους σαν εσάς προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουμε» προσέθεσε η ίδια και ανέφερε χαρακτηριστικά την υπερθέρμανση του πλανήτη, την φτώχεια και την μάχη εναντίον του εξτρεμισμού.

Obama 10

Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ ανακοίνωσε επιπλέον την υλοποίηση ενός αμερικανικο- βρετανικού πρόγραμματος με στόχο την πρόσβαση των κοριτσιών στην εκπαίδευση.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα βοήθειας ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων (177 εκατομμύρια ευρώ), που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και 180 εκατομμύρια δολάρια που θα χορηγηθούν στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, εξήγησε η Μισέλ Ομπάμα σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Financial Times.

«Σήμερα, περισσότερα από 62 εκατομμύρια κορίτσια έχουν αποκλειστεί από το εκπαιδευτικό σύστημα, μία θλιβερή αδικία που τους στερεί κάθε ευκαιρία να αναπτύξουν τις δυνατότητές τους» έγραψε η ίδια στην οικονομική εφημερίδα.

Νωρίτερα σήμερα, η Μισέλ Ομπάμα ήπιε τσάι με τον πρίγκιπα Χάρι και συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον και τη σύζυγό του.

Obama 3

Στο ταξίδι της στην Ευρώπη συνοδεύουν την Ομπάμα οι δύο της κόρες, Μαλία (16 ετών) και Σάσα (14 ετών) αλλά και η μητέρα της, Μάριαν Ρόμπινσον.

Αύριο η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ θα μεταβεί στο Μιλάνο για να επισκεφθεί την Expo 2015. Θα ολοκληρώσει το ταξίδι της στην Ευρώπη με τη συνάντηση που θα έχει με Αμερικανούς στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους που υπηρετούν στη βάση της Βιτσέντζα (βόρεια Ιταλία), προτού επισκεφθεί τη Βενετία.

Σχετικές ειδήσεις