ΚΟΣΜΟΣ

Τσεχία: Σε καραντίνα άνδρας που πιστεύεται πως έχει προσβληθεί από τον MERS

Τσεχία: Σε καραντίνα άνδρας που πιστεύεται πως έχει προσβληθεί από τον MERS

Σε νοσοκομείο της Πράγας εισήχθη ασθενής που υπάρχουν φόβοι πως έχει μολυνθεί από τον ιό που προκαλεί το Αναπνευστικό Σύνδρομο της Μέσης Ανατολής (MERS).

Ο ασθενής ταξίδεψε στην Τσεχία από τη Νότια Κορέα, όπου έχει ξεσπάσει μια επιδημία του MERS με 154 κρούσματα και 19 νεκρούς από τον Μάιο.

Ο άνδρας έχει εισαχθεί στο νοσοκομείο Μπουλόβκα της Πράγας και παραμένει σε απομόνωση καθώς εκκρεμεί η πραγματοποίηση διαφόρων εξετάσεων, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ιδρύματος.

«Εισήχθη λόγω των συμπτωμάτων του, του πού είχε πάει, και της κατάστασής του», συνόψισε ο εκπρόσωπος, ο Μάρτιν Σάλεκ.

Δεν έχουν υπάρξει επιβεβαιωμένα κρούσματα του MERS στην Τσεχία μέχρι τώρα.
Νωρίτερα σήμερα Γερμανοί υγειονομικοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι ένας άνδρας ο οποίος είχε μολυνθεί από τον κοροναϊό απεβίωσε στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας. Ενώ στη Σλοβακία, οι εργαστηριακές εξετάσεις οι οποίες έγιναν έδειξαν πως ένας Νοτιοκορεάτης, που υπήρχαν φόβοι πως είχε μολυνθεί από τον MERS, τελικά δεν έχει προσβληθεί.

Το ξέσπασμα του MERS στη Νότια Κορέα είναι το μεγαλύτερο πέραν της Σαουδικής Αραβίας, όπου είχαν διαγνωστεί τα πρώτα κρούσματα σε ανθρώπους το 2012, και έχει εγείρει φόβους στην Ασία για το ενδεχόμενο επανάληψης της κρίσης του Σοβαρού Οξέος Αναπνευστικού Συνδρόμου (SARS), την περίοδο 2002-2003, όταν είχαν χάσει τη ζωή τους 800 άνθρωποι παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, δεν υπάρχει εμβόλιο ή αγωγή για τον MERS, ο οποίος είναι θανατηφόρος στο 35% των κρουσμάτων.

Σχετικές ειδήσεις