ΚΟΣΜΟΣ

Και δεύτερη τίγρη σπέρνει τον πανικό στη Γεωργία

Και δεύτερη τίγρη σπέρνει τον πανικό στη Γεωργία

Οι αστυνομικές αρχές της Γεωργίας αναζητούν εντατικά μια δεύτερη τίγρη που το έσκασε από τον ζωολογικό κήπο της πρωτεύουσας μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την πόλη το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Οι Αρχές έχουν βγει στους δρόμους της πόλης και αναζητούν τη δεύτερη τίγρη, δύο ημέρες αφότου σκότωσαν μια άλλη η οποία επιτέθηκε σε έναν άνδρα και τον τραυμάτισε θανάσιμα, στο κέντρο του Τμπιλίσι.

«Τουλάχιστον 15 κάτοικοι είδαν ένα μεγάλο αιλουροειδές» στα προάστια της πόλης, είπε στη δημόσια τηλεόραση ένας επαγγελματίας κυνηγός, ο Γκιόργκι Μετρεβίλι, ο οποίος συμμετέχει στην επιχείρηση για τον εντοπισμό του ζώο.

«Η αναζήτηση είναι σε εξέλιξη», πρόσθεσε.

Το τηλεοπτικό κανάλι Rustavi 2 μετέδωσε πολλές φωτογραφίες του ζώου που τράβηξαν οι κάτοικοι με τα κινητά τηλέφωνά τους.

«Επαγγελματίες εφοδιασμένοι με ηρεμιστικά βέλη μετέχουν στην επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό των ζώων που δραπέτευσαν» είπε από την πλευρά του ο Γκιόργκι Γκιμπράτζε, ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών της Γεωργίας. Όπως εξήγησε, το ειδικό τηλεφωνικό κέντρο που έχει συσταθεί για τον σκοπό αυτό έχει λάβει μέχρι στιγμής 47 καταγγελίες κατοίκων που είπαν ότι είδαν ένα ζώο αλλά όλες αποδείχτηκαν «λάθος συναγερμός».

Από τις πλημμύρες της περασμένης Κυριακής σκοτώθηκαν τουλάχιστον 19 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και τρεις φύλακες του ζωολογικού κήπου. Τα μισά από τα 600 ζώα πνίγηκαν ή σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας αφού δραπέτευσαν και κυκλοφορούσαν ελεύθερα σε όλη την πόλη.

Σχετικές ειδήσεις